Indhold

Det tog mig knapt 15 år, med spandevis af dyr kaffe fra samtlige DSB kiosker, 7-eleven butikker samt diverse tankstationer rundt i det danske land, at lære at nyde en god kop to-go kaffe.

Find produktet hos følgende forhandlere

proshopSe seneste pris
* indeholder annoncelinks
Aeropress brygget kaffe

Eftersom jeg er den eneste i min husstand på 4 der drikker kaffe, blev jeg, som så mange andre, træt af at lave stempelkander til 6-8 personer. Så da jeg for knapt 4 år blev jeg bekendt med denne Aeropress kaffebrygger og dens mange muligheder var det nemt for mig at gøre det til en hverdagsrutine at bruge den. Hverdagens mange gøremål kræver på mange måder ofte en optimering af ens liv, både praktiske men også kvalitetsmæssige. Så når jeg idag skal nyde en kop kaffe i bilen om morgenen på vej til arbejde, så brygger jeg den hjemmefra.

Hvis du ikke allerede er bekendt med Aeropress brygning, så kan du få en fin guidet tur i denne artikel

Det eneste ved Aeropressen som fra starten kunne anskues som et irritationsmoment var filteret. Til alt held var der nogle kloge og kreative hoveder som fandt det nøjagtig lige så irriterende som jeg selv, hvilket resulterede i muligheden for at brygge med et metalfilter. Som det er muligt i Fellow Prismo.

Denne artikel henvender sig således primært til personer med en allerede eksisterende praksis med aeropressen eller hvis du blot er nysgerrig på om metalfilteret fungerer.

3 forskellige testbryg af AeroPress med metalfilter


Jeg bryggede følgende 3 kopper med metalfilteret. For at undgå store udsving i resultaterne justerede jeg kun på faktorerne, vandmængde og temperatur. Jeg er bekendt med en lang række muligheder af mere avanceret brygningsgrad, eksempelvis forbrygning med flere gram kaffe (30-40 g), og mindre vand (100-150 ml) med eftertilsætning af mere vand post brygningen, men det kan man jo selve eksperimentere med.

AeroPress Brygning 1

Bønner: HOLY BEAN – Etiopien 16 g fin 
Vand: 200 ml, 89 grader
Ventetid med cap på: 1 min
Prestid: 15-20 sek

AeroPress Brygning 2

Bønner: HOLY BEAN – Etiopien 16 g medium
Vand: 200 ml, 92 grader
Ventetid med cap på: 1 min
Prestid: 15-20 sek

AeroPress Brygning 3

Bønner: HOLY BEAN – Etiopien 18 g medium
Vand: 220 ml, 92 grader 
Ventetid med cap på: 1 min
Prestid: 15-20 sek

Resultater og anbefaling af AeroPress bryg

Brygning 1 var det klassiske setup, men resultatet blev, hvad jeg vil kalde mindre godt. Metalfilteret har flere fordele herunder muligheden for at lade flere kaffeolie slippe igennem under brygningen grundet den fine maskering. Det resulterer ofte i en mere sedimenteret kaffe end normalt, hvilket var tilfældet. Smagen og duften var god og intens med florale noter som anprist på kaffen. Jeg synes dog den var lidt for afkølet efter min smag.

Ved brygning 2 ændrede jeg bønnerne til en lidt grovere kværnindstilling samt tilføjede lidt varmere vand. Resultatet var en væsentlig mindre grumset kaffe, med samme smag og noter. Temperaturen var klart bedre denne gang men mængden var lidt off.

Derfor ændrede jeg mængden af kaffe og vand under 3. brygning men med samme vandtemperatur.

Fordelene ved at benytte metalfilteret er både praktiske og smagsmæssige. Man slipper for at vædde filteret før brug, det er yderst let at rengøre og man har mulighed for at ekstraherer flere olier fra kaffebønnen som både påvirker smag og duft. Derfor kan det overordnet kun anbefales at investere i et metalfilter hvis man ønsker at udvide sin aeropress oplevelse, dog skal man have tid til at teste og afprøve forskellige setups i jagten på den gode kop kaffe.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *