AeroPress opskrift fra La Cabra

Prisvindende mikroristeri og kaffebar

La Cabra er anerkendt rundt omkring i hele verdenen. På deres kaffebar i Aarhus er flere af deres baristaer konkurrence-vindende baristaer.

Så niveauet for kaffebrygning er utrolig højt. Her får du deres opskrift på hvordan de brygger en fantastisk gang AeroPress kaffe.

Fremgangsmåde

1. Placér din AeroPress på hovedet. La Cabra bruger den metode man kalder ‘Inverted’. Varm AeroPressen op med kogende vand. Placer papirfilteret i filterholderen og skyld filteret med kogende vand.

2. Kværn kaffebønnerne lidt grovere end til brygning på kaffetragt.

3. Tøm AeroPressen for det varme vand, stil den på en vægt og tilføj den kværnede kaffe.

4. Nulstil vægten, start en timer og begyndt at hælde 92-94 grader varmt vand på det kværnede kaffe i AeroPressen. Rør rundt i kaffen 2 gange, når du har hældt 200 gram vand i.

5. Skru filterholderen med papirfilteret, på AeroPressen og vend den rundt ovenpå en kop/kande.

6. Der burde være gået omkring 40 sekunder. Nu skal du bare trykke kaffen ned i koppen/kanden på ca. 30 sekunder.

Dette skal du bruge

  • 16 gram kaffe
  • 200 gram vand ved 92-94 grader
  • AeroPress
  • Kaffevægt
  • Timer (Enten i vægten eller smartphone)
  • Kaffekværn
  • Glaskande eller kop

Bryggetid

1:10 min

Skriv et svar