Menu
0

Lidt om mig

Opdateret d.

Første indlæg på bloggen må jo hellere handle om hvem jeg er, og hvad I kan forvente jer af mine indlæg.

Ikke helt så meget kaffenørd

Hvad jeg brygger på. Jeg er den bedre halvdel af en af stifterne bag Kaffeteriet. Min mand er en ægte kaffenørd. Det er jeg ikke. Jeg er den, der er for doven til at måle og veje helt nøjagtigt, når jeg laver filterkaffe på vores V60, (jeg prøver halvhjertet og håber for det meste at Peter forbarmer sig, og brygger kaffen for mig). Jeg synes Aeropress er for teknisk og kompliceret (jeg er panisk angst for at få kogende vand ud over mig, og har givet vores Aeropress det lidet flatterende navn penispumpen) Jeg lærer aldrig, at lave hverken espresso eller at skumme mælken. Til gengæld elsker jeg smagen af god kaffe, og jeg har stået på sidelinjen, når alle kaffer og leverandører er blevet nøje udvalgt og tilvalgt eller fravalgt. Jeg har deltaget i stort set alle Kaffeteriets cupping-sessions, og talt med om noter af bær, nødder, chokolade eller citrus-agtig syre. Jeg siger min ærlige mening, da jeg ikke er påvirket af, hvad der er trendy i branchen for tiden, og ikke er præget til at have en bestemt holdning. Jeg kan bare virkelig godt lide kaffe!

For tiden er jeg mega glad for vores smukke Chemex (jep, vi har ALT i kaffeudstyr herhjemme, så der frit valg på hylden over brygmetode) Der er noget zen-agtigt over at brygge på den, sådan lidt slow-brew-mindfullness. Det er der alligevel for lidt af i min hverdag, så dét at lave en kande Chemex, det er lidt mig-tid.

Jeg er arkitekt og derfor æstetiker. Jeg elsker design, og kommer nok til at fylde bloggen med fede nye design-fund til den daglige kaffe, kopper, udstyr etc., indlæg om mine kaffeoplevelser, og fede cafeer jeg har besøgt, eller som jeg har fundet frem til på grund af deres unikke og fede interiør. Fik jeg sagt, at jeg selv arbejder med butiksdesign?…så jeg er nok lidt farvet og fag-nørd-agtig på det punkt.

Jeg har lige været på barsel med min lille datter, og er nu vågnet op til den barske virkelighed, (arbejde og lille bebs) hvor man står op kl. ALT for tidligt med en MEGET vågen baby, og alligevel skal halse rundt for at nå på arbejde til tiden og uden grød på skulderen eller i håret, og så selvfølgelig se smart, cool og overskudsagtig ud samtidigt. Og det sker sjældent, det der med at se overskudsagtig ud, og jeg lover, at der ikke går mor-blog og bleskift helvede i mine blog indlæg.

 


Del dette indlæg


3 kommentarer

 • Hej Marie.
  Tak for dit svar – jeg prøver med en 1/2 l. vand

  Lone Rahbek d.
 • Hej Lone
  Nu ved jeg jo ikke hvilken størrelse din chemex er (3-6-8 kop), men jeg brygger faktisk aldrig mere kaffe end jeg kan drikke inden alt for længe. Dvs. max 1/2 L vand (til ca 40g kaffe), det giver 2 store kopper eller 4 små, hvis jeg har en gæst. Kaffen bliver afkølet hurtigt i chemex’en på grund af den store overflade. Hvis du ved du gerne vil brygge til længere tid vil jeg anbefale, at du hælder over på en termokande. Der findes, så vidt jeg ved, ikke en “te-hætte” eller lign til chemex, så det er nok den eneste mulighed.

  Marie d.
 • Hej Marie.
  Jeg har lige købt en Chemex kaffebrygger :-) er dog forundret over hvor hurtigt kaffen bliver kold, har du et godt råd?
  Venlig hilsen Lone

  Lone Rahbek d.

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist. På den måde undgår vi en masse spam-kommentarer.


Kundeudtalelser

Simon

Hurtig levering, tryghed i handlen, kvalitets vare og så til en god pris, det er alt hvad man kan forlange. Kaffeteriet.dk opfylder alle disse og i høj grad. Desuden har de en enorm viden om kaffe, som de hjertens gerne deler ud af.

Mette

Jeg har handlet hos Kaffeteriet flere gange. Altid en meget positiv oplevelse. Lækre produkter samt en service på et højt niveau. Og hver gang har der været en lille personlig hilsen med i pakken - SÅ skønt :)

Marianne

Vi bestilte varer på Kaffeteriet.dk, men var bekymrede for, om vi kunne få leveret, før vi skulle på ferie. Så vi sendte en mail og forklarede, at vores bestilling hastede. Varerne ankom dagen efter med et personligt postkort, hilsen fra Peter, der ønskede os god ferie!


Vi udsender 1-3 gange i måneden.