Menu
0

Iskaffe opskrift på verdens bedste iskaffe

Opdateret d.

iskaffe opskrift

Hurraaaa! Sommeren er her!

Tid til at nyde solen og slappe af med en kølig drik. Og til det findes der ikke noget bedre end en lækker, kølende iskaffe.

En god opskrift på iskaffe har få, gode råvarer, som giver en fantastisk iskaffe. Jo bedre råvarer du bruger, jo bedre bliver resultatet.

Vi har smagt os frem til den mest simple, og helt rigtige, sammensætning af ingredienser til at lave verdens bedste iskaffe. Her får du en opskrift på iskaffe, samt hjælp til, hvordan du vælger de bedste råvarer, som giver dig det allerbedste udgangspunkt.

Ingredienser til iskaffe

Ca. 20 gram gode espresso kaffebønner
Jeg anbefaler en espresso fra et af vores udvalgte mikroristerier

2 dl Letmælk
Personligt foretrækker jeg Biodynamisk Gårdmælk fra Naturmælk, fordi den ikke er homogeniseret og derfor smager af mere. Smagen bliver bedst hvis du bruger letmælk, da sødmælk bliver for fed og sød i smagen, og derfor let drukner kaffesmagen. Skummetmælk derimod giver ikke nok fedme til drinken, og den bliver for vandet i smagen.

2 cl rørsukkersirup
Du kan lave din egen sirup på rørsukker og lidt vand. Hvis du vil købe en sirup, så køb rørsukkersirup fra Monin. Vi anbefaler på det kraftigste, at din iskaffe ikke krydres med sirup tilført smag. Det gør den gode espresso overflødig, da den bliver fuldstændig overdøvet af siruppen.

6-8 isterninger
Frosset vand - ikke så meget hokus pokus der :)

 

Udstyr

 • Kaffekværn
 • Espressomaskine
 • 1 glas - minimum 35 cl.
 • Måleenhed til sirup
 • Sugerør

 

Opskrift på iskaffe - Fremgangsmåde

 1. Start med at brygge espressoen. Den må gerne starte ud med at flyde i en fed stråle og så skal den stoppes, når strålen bliver tynd, og nærmest gennemsigtig. 
 2. Fyld dernæst et stort 35 cl. glas op med isterninger 
 3. Hæld din friskbryggede espresso over i glasset med isterninger 
 4. Hæld dernæst 2 cl rørsukkersirup i samme glas
 5. Top glasset med iskold mælk
 6. Rør rundt med et sugerør 
 7. Nyd din iskaffe og lav en ny.

 

Håber at du kan lide iskaffen - Velbekomme! :)

Har du selv en god iskaffe opskrift, så skriv den gerne i kommentarerne. Og hvis du har nogen spørgsmål, så smid endelig også en kommentar.


Del dette indlæg


Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist. På den måde undgår vi en masse spam-kommentarer.


Kundeudtalelser
kunde Simon
Simon

Hurtig levering, tryghed i handlen, kvalitets vare og så til en god pris, det er alt hvad man kan forlange. Kaffeteriet.dk opfylder alle disse og i høj grad. Desuden har de en enorm viden om kaffe, som de hjertens gerne deler ud af.

kunde Mette
Mette

Jeg har handlet hos Kaffeteriet flere gange. Altid en meget positiv oplevelse. Lækre produkter samt en service på et højt niveau. Og hver gang har der været en lille personlig hilsen med i pakken - SÅ skønt :)

kunde marianne
Marianne

Vi bestilte varer på Kaffeteriet.dk, men var bekymrede for, om vi kunne få leveret, før vi skulle på ferie. Så vi sendte en mail og forklarede, at vores bestilling hastede. Varerne ankom dagen efter med et personligt postkort, hilsen fra Peter, der ønskede os god ferie!


Vi udsender 1-3 gange i måneden.