Menu
0

Sådan laver du japansk iskaffe (lyn-brygget iskaffe)

Opdateret d.

Gæsteindlæg skrevet af À la Rox. (For english version, see further down)

--

Når temperaturen stiger om sommeren er vi på udkig efter den perfekte kop iskaffe. Det er sæson for at nyde en lækker kop iskold kaffe, og der er så mange metoder til at forberede det.

Vores favorit? Lyn-brygget iskaffe - den japanske stil indenfor iskaffe. En sjov og nem måde at brygge en passende kaffe til sommeren, der efterlader dig helt forfrisket på få minutter!

japansk iskaffe

Hvad er lyn-brygget japansk iskaffe?

Brygning af japansk iskaffe er meget ligetil, og meget tæt på samme proces som brygning af helt almindelig varm kaffe. Du brygger japansk iskaffe ved at hælde varmt vand (lige under kogepunktet) over den kværnede kaffe, hvorefter du øjeblikkeligt køler den bryggede kaffe ned ved at placere isterninger i den kande du har brygget kaffen ned i.

Med japansk iskaffe er der ikke behov for flere timers brygning ved stuetemperatur i jagten på den perfekte "koldbryg". Du starter ved at placere isterningerne i det du skal servere kaffen i, og derefter brygger kaffen som normalt med varmt vand. Japansk-stil / flashbrygget kaffe kan fremstilles ved hjælp af V60, Chemex eller enhver anden pour over-metode, som du foretrækker.

japansk iskaffe

Her brygges der med en Hario V60 kaffetragt i keramik, en kande fra Hario Start-kit og en Hario kaffevægt.

Hvorfor vi elsker lyn-brygget japansk iskaffe (mere end koldbryg)

Iskaffe og koldbryg smager meget forskelligt, fordi de er lavet ved hjælp af to forskellige metoder. Koldbryg er afhængig af tid for at udvinde smag fra kaffebønnerne, og det kan nogle gange resultere i en flad og bitter smag. En fremragende koldbryg kaffe vil smage godt, men det er en sværere at mestre denne metode.

Vi foretrækker den lyn-bryggede japanske iskaffe, fordi den producerer en lys og frugtagtig kop, samtidig med at man bevarer de komplekse smage fra specialkaffebønnerne, der er blevet dyrket og ristet med omhu. Det er let at forberede og kan nydes inden for få minutter. Og fordi det bruger varmt vand, ekstraheres alle de lækre aromaer og forskellige smagsprofiler. Isen køler øjeblikkeligt kaffen og skaber en forbløffende og aromatiseret kop iskaffe. Er du nysgerrig efter at finde ud af om lyn-brygget japansk iskaffe er bedre end koldbryg? Prøv det og find ud af det!

Japansk iskaffe

Opskrift på lyn-brygget japansk iskaffe

For at lave lyn-brygget iskaffe, skal du bruge den samme grovhed i den kværnede kaffe, vandtemperatur og teknik som du plejer når du brygger en standard pour-over kaffe (Kaffetragt, Chemex, o. lign).

Den eneste forskel er at du skal reducere forholdet mellem vand og kaffe og i stedet tilføje is. Én del is til to dele vand. For eksempel, hvis du normalt brygger med 350 gram varmt vand og 26 gram kaffe, kan du erstatte 100 gram vand med is og brygge direkte ned på toppen af ​​isterningerne ved at placere dem i din kande.

Iskaffe opskrift

  • 26 gram kværnet kaffe
  • 250 gram vand (ved 80 grader celsius)
  • 100 gram is

Din iskaffe nydes bedst lige med det samme, for at få den bedste smag. Tilsæt ekstra is og / eller koldt mælkeskum og nyd den på en varm sommerdag!

Japansk iskaffe

--

Dette er et gæsteindlæg af À la Rox. www.a-la-rox.com

 


Engelsk udgave

How to make Japanese-style iced coffee (Flash brewed)

With the rising temperatures of summer, we are in search of the perfect cup of iced coffee. It’s the season to enjoy a cup of delicious ice cold coffee, and there are so many of methods to prepare it. Our favourite? Flash Brewed coffee - the Japanese style Iced coffee. A fun and easy way of brewing summer appropriate coffee that will leave you completely refreshed in minutes!

Flash brewed coffee

What is flash brewed coffee

Brewing iced coffee Japanese-style is very straightforward and very similar to brewing hot coffee, and is produced by pouring hot water over coffee grounds, and instantly chilling it by placing ice cubes in the server.

There’s no need to steep your coffee grinds for many hours at room temperature insearch of the perfect “cold brew”. You simply start by placing the ice cubes into the server and then brew the coffee as normal, with hot water. Japanese-Style/flash brewed coffee can be prepared using V60, Chemex, or any other pour over method that you prefer.

Flash brewed coffee

Why we love flash brewed coffee (more than Cold Brew)

Iced Brew coffee and Cold Brew coffee taste very different, because they are made using two different methods. Cold brew relies entirely on time to extract the flavours from the coffee grounds, and it can sometimes result in a flat and bitter taste. An excellent cold brew coffee will taste great, however, it is a harder to master method.

We prefer Japanese-style Flash Brewed Coffee because it produces a bright and fruity cup, while preserving the complex flavours of the specialty coffee beans that have been grown and roasted with care. It is easy to prepare and can be enjoyed within minutes. And because it uses hot water, it extracts all the delicious aromas and distinct taste profiles. The ice instantly cools it and creates an amazingly refreshing and flavoured cup of iced coffee. Are you curious to know if the Flash-Brewed coffee is better than Cold brew? Give it a try and find out!

Flash brewed japanese style coffee

How to make flash brewed coffee

To make flat-brewed coffee, you will use the same grind, water temperature and technique as your standard pour-over method.

The only difference is reducing the water to coffee ratio and introduction of ice, one part ice to two parts water. For example, if you normally brew using 350gr. of hot water and 26gr. of coffee, you have to replace 100gr. of the water with ice, and brew directly on top of the ice cubes, by placing the in your server.

Ice Brewed Coffee recipe

  • 26 gr. coffee
  • 250 gr. of water (at 80 degrees celsius)
  • 100 gr. of ice

Your cup of ice brewed coffee is best enjoyed right away for a delicious taste. Add extra ice and/or cold milk foam and enjoy on a hot summer afternoon!

Flash brewed japanese style coffee

This is a guest post by À la Rox.


Del dette indlæg


Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist. På den måde undgår vi en masse spam-kommentarer.



Vi udsender 1-3 gange i måneden.