Indhold

God vand er en meget vigtig del når man brygger kaffe. Uanset bryggemetode. Vi tænker måske ikke over det, men i Danmark har vi heldigvis helt fantastisk vand.

Man åbner bare for hanen, og der kommer frisk, rent og dejligt vand. Desværre er der nogle steder hvor kalkindholdet er højt.

Værn om dit kaffeudstyr

Kalk og dårligt kaffe er kaffeudstyr fjende nummer 1. Heldigvis kan man gøre noget ved begge dele. Brug gode kaffebønner, og kalkfattigt vand når du brygger kaffe. Og husk at vedligeholde dit udstyr.

Er skaden sket, så fjern kalken hurtigst muligt. Hvis kalken forbliver på dit udstyr bliver det sværere at komme det til livs, og med noget udstyr risikere man at det går i stykker, eller bliver for omkostningstungt til at det kan betale sig at afkalke. F.eks. en espressomaskine.

Find produktet hos følgende forhandlere

Det gør kalk ved din kaffe

Lys og mellemristede kaffebønner af en høj kvalitet har et relativt højt indhold af syre. Denne syre er positiv for kaffen fordi det give en ekstra smagsdimension, og fordi kaffen bliver frisk og spændende at drikke.


Kalk neutralisere syre og resultatet, hvis man bruger hårdt vandt, kan blive at kaffen bliver lidt flad og kedelig. 

Kalk i dit område

Det gør i selv ikke noget, men i forhold til brygning af kaffe gør det en forskel. Især hvis man brygger lys, eller mellemristet kvalitetskaffe. Kalken påvirker nemlig balancen i kaffen.

Se hvor meget kalk der er i vandet, der hvor du er: http://data.geus.dk/geusmap/?mapname=drikkevand&rightWidth=300#zoom=5.9711939480921&lat=6225000&lon=664500&visiblelayers=Topografisk&filter=&layers=&mapname=drikkevand&filter=&epsg=25832&mode=map&map_imagetype=png&wkt=

Specifikationer

  • Kapacitet på 2,4 liter/ filtreret kapacitet 1,4 liter
  • 1 stk. Maxtra filter følger med.
  • Elektronisk display fortæller hvornår låget skal skiftes.
  • Brita Elemaris går i opvaskemaskinen (bortset fra låget)
  • Non-slip bund
  • ‘Fliplåg’ i toppen for nem ophældning
  • Håndtag med soft grip

Brita Maxtra filtre

Filtret i en Brita kande skal skiftes min. 1 gang om md. eller når Brita afkalkningskanden viser at det er brugt. Brita Maxtra filter er populært til Brita kanderne, da det har 20% forbedret kalkreduktion i forhold til den klassiske Brita patron, hvilket er en virkelig god nyhed for alle kaffebryggere.   

Brita Maxtra fjerner ikke bare kalk

Brita Maxtra fjerner også andre stoffer: Klor, som tilføres vandet i nogle lande og tungmetaller som f.eks, kobber og bly, visse pesticider, samt organiske urenheder bliver også fjernet. Brita filtret Maxtra giver dig renere og klarere vand og en forbedret vandkvalitet.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *