Indhold

Min erfaring indenfor kaffebrygning har tidligere primært været med Siphon, Chemex og AeroPress. Jeg ser Siphon og Chemex som de charmerende slow-brew metoder primært til weekenden, og Aeropress til hverdagen med fart over feltet. I dag skal vi forsøge os i kaffebrygning med tragt, men ikke på hvilken som helt måde. Nej, nemlig med drypstation.

Drypstationen formår på bemærkelsesværdig vis at kombinerer begge dele. Den har helt klart et lækkert visuelt aspekt, som var det første der slog benene væk under mig, og minder på flere måder om det jeg vil kalde en ‘weekend-brygningsmetode’.

Til forskel fra både Chemex og Siphon kan du brygge direkte i din kop, og springe et led over i processen. Her er der en klar parallel til Aeropress, som ligeledes giver en hurtig og nem, men lækker kop kaffe. Og bare rolig – jeg sammenligner dem på ingen måde i smag eller udseende, men blot i tilgangen til en let kop kaffe en travl tirsdag morgen.

Det er ikke det klassiske setup til en der laver V60 for første gang, men det ser nu meget godt ud.

timemore drypstation med v60

Førstehåndsindtryk ved levering

Det første jeg bed mærke i, var at det var en fornøjelse at se, at Timemore har gjort sig umage med emballagen. Jeg bestilte pakken sammen med Hario V60 plast tragt, og jeg synes at Hario trods deres mastodontiske placering i markedet, har længder at lære af Timemore. Man kan sagtens argumenterer for at emballagen ofte ryger over højre skulder når man har brygget sin første kop, men emballagen må gerne afspejle hvad der er indeni, og det synes jeg bestemt at Timemore gør.

Men når det hele er udpakket, og drypstationen får lov at stråle ved siden af samlingen af kaffeudstyr er det ingen tvivl om at det er et godt køb. Primært grundet udseendet (ain’t gonna lie). Man ikke komme udenom at det er en lækker visuel oplevelse at brygge kaffe med Timemore’s drypstation. Lækkert, tyndt, matsort stål. Den har samme kemiske elegance som en Siphon, men kræver væsentligt mindre mandsmod at kaste sig ud i.


Brugervenligheden er i top, og man er på intet tidspunkt i tvivl om hvordan processen er, trods det simple design. Der er ligeledes god stabil bund, cirka (og kun cirka) på størrelse med en gennemsnitlig vægt, så man kan følge udviklingen i tid og gram imens man brygger. Drypstationen passer desværre (selvsagt) ikke lige så godt til vægten, som Harios egen drypstation, til gengæld vinder Timemores hundrede gange på designet.

drypstation med v60

Processen – From bean to cup

Samtlige kopper jeg har testet med, har jeg brygget med en City+ ristning af Cenfrocafe, Peru, og ud fra det udgangspunkt forsøgt mig med forskellige kværninger. Der er god mulighed for at justerer og præciserer den kop man ønsker at brygge, og med en mellem-kværnet bønne med vand ved 88 grader, fik jeg mig igår aftes en af de bedste kopper kaffe i lang tid.

Brygget på min nye Timemore drypstation. Ikke nødvendigvis fordi at denne kop var bedre end når jeg brygger med chemex eller andet., men fordi at det er en fed fornemmelse når man føler man rammer ens egen smag helt rigtigt, på en ny brygningsmetode, og det er selvfølgelig vigtigt at blive ved med at forsøge sig med små tricks som gør kaffen bedre til ens egen fordel, da det jo er meget forskelligt hvad vi finder lækkert. 

Der er mange måder at bruge drypstationen på. Du kan både brygge kande og til kop, alt efter om du har gæster dagen derpå (who am i to judge?) – Hvis du en dag er i det rebelske humør, har du jo altid mulighed at kombinerer Aeropress med drypstationen, og derved brygge Aeropressen ned igennem drypstationen.

Her vil jeg dog ikke anbefale dig at presse Aeropressen, men blot lade den dryppe, selvom at min vurdering er at Timemore’s drypstation godt ville kunne holde til det – Den er mere stabil end den ser ud!

Bemærk / Note to self…

Køb ikke hvilken som helst tragt sammen med din drypstation – og køb slet ikke v60 plast tragten. Det er vigtigt ikke blot at købe hvilken som helst tragt til drypstationen. Den V60 plast tragten skøjter ganske enkelt rundt ovenpå drypstationen og fjerner det sexede feel, den ellers har.

Jeg vil anbefale at købe en tragt med aftagelig bund (eksempelvis Hario’s 1-2 kop V60 Tragt, eller Timemores egen V02 tragt). Muligheden for at fjerne bunden og blot placerer tragten direkte ned i holderen, giver en mere stabil montering, og det er helt sikkert det der har været tiltænkt, da den er Timemore havde den på tegnebrættet.

timemore drypstation

Min samlede vurdering

Hvis du er ny kaffenørd, og ønsker at starte stille ud, er det ikke her jeg vil anbefale at starte samlingen. Det er et perfekt item i en allerede etableret samling, men det var ikke det første jeg ville anbefale. 

Når det er sagt, synes jeg at Timemore er et formidabelt køb – specielt til prisen. Brugervenligheden er ikke til at klageover. Eneste men, er at den ikke mestrer samarbejdet med en standard V60 plast-tragt. Jeg ved ikke om en Wilfa Svart kaffetragt kunne være bedre.

Hermed en opfordring til forhandlere om at gøre slutforbrugeren opmærksom – Eller blot en opfordring til Timemore om at hæve prisen og kaste en tragt i nakken på folk.

Den primære adskillelse fra andre drypstationer, som jeg har nævnt flere gange ovenfor, helt klart udseendet. Jeg vil da også afslutningsvis sige at det er her de vinder. Jeg vil helt klart mene at man bør købe hele Timemore sættet, for at få det bedste udbytte af drypstationen. Det er en fryd for øjet og ganen. Så hvis du er etableret kaffenørd, på jagt efter dit næste køb, håber jeg at du blev klogere på om netop dette produkt er noget for dig.

Rigtig god fornøjelse!

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *