Indhold

Når man først har fået smag for god kaffe, så kan det godt blive en smule dyrt at bevæge sig ud i den store specialkaffeverden. ‘

Der er så mange produkter fra espressomaskiner, til kaffekværne, til elkedler med temperaturstyring, til kaffevægte og alt muligt, at det måske kan virke som en større investering at lave specialkaffe.

Men det behøver det ikke at være. Vi fra Kaffeteriet kommer her med vores budgetsæt, som er en række produkter, hvor du får en masse for pengene og samtidig kan lave virkelig lækker kaffe.

1. Hario Skerton Plus

Pris: 300 kr.

Hario Skerton

En rigtig fin manuel kværn fra japanske Hario, der står bag den enormt populære pour over-brygger V60.

Med manuelle kværne får man rigtig meget for pengene ift. elektriske kværne. De elektriske kværne, man kan købe i samme prisklasse er ikke nær så gode, som en håndkværn med gode kværnblade.

Hario Skerton Plus er god, fordi den har en kapacitet på 70 gram kaffebønner, så du kan endda lave en hel stempelkande. Bunden er også belagt med gummi, så du kan sætte den på køkkenbordet, og så skrider den ikke, når du kværner kaffe.


Samtidig er det også nemt at have den med rundt på farten. Du kan læse mere i vores guide til manuelle kværne.

Find produktet hos følgende forhandlere

2. Aeropress

Pris: 190 kr.

Aeropress kaffebrygger med alt udstyr

En efterhånden klassisk kaffebrygger, som også var min introduktion til specialkaffe. Denne lille kaffebrygger i plast er virkelig alsidig og kan bruges til at brygge en masse forskellig og velsmagende kaffe.

Aeropress fungerer ved, at man sætter et lille papirfilter i bunden, hælder kaffe i, derefter vand og så skubber man kaffen ud med et stempel. Producenten kalder det selv for en “espresso maker”, men der er efterhånden et utal af forskellige opskrifter til den lille kaffebrygger.

Når du køber en Aeropress, så får du både selve kaffebryggeren men også en tragt, rørepind, måleske og en holder til de specielle Aeropress-filtre.

Samtidig behøver du heller ikke investere i dyre kedler med svanehals for at bruge en Aeropress. Du kan læse mere i vores ultimative guide til Aeropress.

Find produktet hos følgende forhandlere

3. Sydhavnens Mix fra Sydhavnskaffe

Pris: 120 kr. for et kilo

Gode kaffebønner er det vigtigste, når du skal brygge god kaffe, men friskristet specialkaffe er noget dyrere, end det kaffe, du måske er vant til at købe. Sydhavnskaffe har dog en god løsning på det problem.

Sydhavnskaffe er et århusiansk risteri, der rister en masse forskellig og virkelig lækker specialkaffe. Det smarte ved Sydhavnskaffe er, at de har en kaffe, de kalder Sydhavnens Mix, som er et overskudsprodukt af deres anden kaffeproduktion.

Her laver de et blend af alle de kaffebønner, hvor de er kommet til at riste for meget, eller hvor ristningen ikke helt har ramt de kriterier, som den skulle.

Resultatet er en god kaffe til en rigtig god pris, som smager lidt forskelligt hver gang. Perfekt til dig på et budget. Du kan læse mere om Sydhavnskaffe i vores artikelserie om danske mikroristerier.

4. Elkedel

Varmt vand er nødvendigt for at brygge kaffe. Heldigvis kan du med vores budgetsæt sagtens bruge den elkedel, du højst sandsynligt har derhjemme i forvejen.

En Aeropress kræver ikke nødvendigvis, at man har en kedel med en svanehals som hældetud, hvor man kan styre mængden af vand meget præcist. Disse kan også godt være noget dyre.

En helt almindelig elkedel er ganske fin til at brygge med Aeropress.

5. Køkkenvægt

En vægt til at veje kaffebønner og vand er også vigtigt for at brygge god kaffe. Det er vigtigt at have styr på forholdet mellem kaffe og vand, og dette gøres nemmest med en vægt.

Samtidig vil du finde mange opskrifter på Aeropress, der kræver en vægt. Man kan få ret præcise vægte lavet specifikt til at brygge kaffe, hvor der tit er et indbygget stopur.

Dette behøver dog ikke være nødvendigt. Du kan sagtens bare bruge den køkkenvægt, du forhåbentligt allerede har derhjemme.

Den er ikke lige så præcis, men fungerer fint, og du kan bare bruge stopuret på din telefon, mens du brygger.

Et sæt perfekt til den studerende 

Vores budgetsæt er perfekt til dig, der er studerende og synes, det lige er strengt nok at smide SU’en væk på friskristet micro-lot kaffe fra Kenya og købe en elkedel til omkring de 1000 kr.

Samtidig er dette sæt også godt til dig, der gerne vil igang med specialkaffe, men ikke vil investere alt for meget til en start. Sættet er også godt, fordi du løbende kan opgradere eller udskifte kedel, vægt eller kværn efter behov. 

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *