Indhold

I den her artikel ser vi på det nystartede foretagende, Depresso Coffee, der vil gøre en dyd ud at sælge kaffe så frisk som muligt. 

Iværksætteri krydret med kaffeerfaring 

Depresso Coffee er et meget nyt risteri, som er blevet startet i november 2020. Risteriet beskriver sig selv som “iværksætteri krydret med 20 års kaffeerfaring”. De skriver ikke selv, hvad der menes med 20 års erfaring, men det kan lidt research heldigvis opklare.

Depresso Coffee er ejet og drevet af Bo Maagaard Skyggelund og Anders Birkelund Baron Larsen. Bo Maagaard Skyggelund er samtidig direktør for Stellini Kaffe, en virksomhed der har solgt kaffemaskiner og friskristet kaffe til virksomheder siden 1999 – heraf de 20 års erfaring.

Det har han været siden 2016, og Stellini Kaffe har ristet deres kaffe selv siden 2004. Depresso Coffee henvender sig dog mod private kunder modsat Stellini Kaffe. 

Se hele udvalget på depresso.dk annonce

Friskristet kaffe, ristet manuelt 

Det helt store mantra hos Depresso Coffee er friskristet kaffe. Det lille risteri med base i Taastrup rister deres kaffe hver dag, så de altid leverer frisk kaffe. Kaffen ristes langsomt og manuelt i en tromlerister, dvs. at der står en rister og holder øje med ristningen hele vejen igennem.

Kaffen bliver derved ristet mere nænsomt og får en bedre smag, modsat hvis de var ristet hurtigere ved høj varme, som er tilfældet med meget kommerciel kaffe. Jeg savner dog lidt mere viden om, hvor kaffen er fra.


Mange af kafferne er blends, hvor der står de verdensdele bønnerne er fra, og ved enkelte kaffer står også det konkrete ophavsland. Men så er der heller ikke meget andet information at hente.

Depressos kaffe er til gengæld også forholdsvist billigt, men jeg synes, man kan finde kaffe til tilsvarende priser, hvor man er lidt bedre informeret om kaffens ophav.

Depressos kaffeudvalg

Depresso Coffee har 8 forskellige kaffer, der ligger mellem 75 kr. til 120 kr. for 250 gram kaffe. Alt kaffen kan købes i poser af 250 gram, 500 gram eller 1 kg. Langt det meste af kaffen er mellemristet, mens de har et par enkelte mørkristede kaffer.

Det meste af deres kaffe er blends, dvs. blandinger af kaffebønner fra forskellige lande, mens de har en enkelt kaffe fra Honduras og en fra Peru. Som sagt savner jeg lidt mere viden om, hvor kaffen er fra. Deres ‘Empati’-kaffe står f.eks. til 120 kr. for 250 gram, og der står ikke andet, end at det er en blanding af bønner fra Afrika, Syd- og Mellemafrika.

Til den pris kan man sagtens finde kaffe med væsentligt mere information om, hvor kaffen er fra. I vores artikel om specialkaffe kan du læse mere om vigtigheden af at vide, hvor kaffe kommer fra. 

Kaffeteriets test af Depresso Coffee

Vi har her på Kaffeteriet smagt tre af kafferne fra Depresso Coffee og anmeldt dem.

1. Quickfix (99 kr. for 250 gram)

Depresso kaffe Quickfix

Den første kaffe er en mellemristet, økologisk kaffe fra Peru. Jeg synes, den havde en fin sødlig og nøddeagtig aroma, nærmest som duften af marcipan.

Depresso beskriver selv aromaen som karamel og friske tobaksblade, og den tobaksagtige aroma synes jeg også leder godt hen til selve smagen af kaffen, da den er lidt kraftig og virker til at være i en lidt mørkere ende af en mellemristning.

Kaffen smager sødt af chokolade og kakao, en anelse bitterhed men ikke meget smag af citrus, som posen ellers reklamerer med. 

Gå direkte til Quickfix
annonce

2. Sympati (99 kr. for 250 gram)

Depresso kaffe Sympati

Den anden kaffe er et blend af bønner fra Asien, Sydamerika og Afrika. Depresso beskriver den selv som en rund og cremet kaffe med “Blide cremede toner fra Java og et strejf af citrus fra etiopisk bjergmokka.”

Det lyder derfor lidt som et moderne take på den klassiske Java-Mocha blend, der er verdens første kaffeblanding. Blandingen bestod af bønner fra Java i Indonesien og bønner fra Mocha i Yemen, der er naboland til Etiopien.

Det er en rigtig fin og mild kaffe, der er dejligt afrundet og ikke særlig bitter. Den gør sig godt i stempelkaffe og espressokande, men er også fin i Chemex og lignende. En god allround kaffe.

Gå direkte til Sympati
annonce

3. Reboot (99. kr for 250 gram)

Depresso kaffe reboot

Den sidste af kafferne er nok den, der mest falder i min egen smag. Det er en økologisk kaffe Honduras, som har søde noter af chokolade og samtidig er dejlig frugt.

Sødmen fra chokoladen afbalanceres af en smule behagelig syre, og jeg får også nogle noter af røde bær, som jeg er svært glad for i kaffe. Afrundet og frugtig kaffe der gør det godt som filterkaffe.

Gå direkte til Reboot
annonce

Hvorfor skal du købe kaffe fra Depresso?

Fælles for det kaffe, som jeg har smagt fra risteriet, er, at det er nogle meget klassiske kaffesmage.

Det er gedigen, mellemristet kaffe, der ikke er for bittert, men stadig har noget vej hen til den lysristede og syrlige kaffe, som mange forbinder med specialkaffe og håndbrygget filterkaffe.

Det er god kaffe til dig, der nyder den mere klassiske kaffesmag og ikke er så meget til lysristet og syrlig kaffe.

Meget af kaffen fra Depresso er også ret billigt, men jeg savner stadig lidt mere information om kaffens ophav ved de lidt dyrere kaffer. 

Gedigen, frisk kaffe til gedigen pris

Depresso Coffee leverer noget gedigen, klassisk kaffe, som altid er friskristet og meget af det til en god pris. Perfekt til dig der elsker den klassiske kaffesmag uden, at det bliver for mørkt og bittert.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *