I denne del af vores gennemgang af forskellige mikroristerier tager vi til Sverige for anden gang for at kigge på Drop Coffee. En af Sveriges store spillere indenfor specialkaffe, der rister kaffe i international klasse. 

Et prisvindende risteri med prisvindende baristaer 

Drop Coffee er et risteri, der siden dets start som en kaffebar ved Mariatorget i Stockholm har vundet en masse priser. De åbnede kaffebaren i 2009, begyndte at riste kaffe til kaffebaren i 2010 og udvidede til at riste til engrossalg i 2012.

 
Vind en Aeropress

Nu har du chancen for at vinde din helt egen Aeropress. Denne Aeropress har kun været åbnet en enkel gang til billedet du ser til venstre. Når du deltager i vores gratis nyhedbrev får du ligeledes nyheder, tilbud, tips og mere i indbakken!

Du er hermed skrevet op

Luk

Det svenske risteri er ledet af Johanna Alm, der har vundet det svenske mesterskab for kafferistning i 2014, 15’ og 18’ og er endt på både anden, tredje og fjerdeplads ved verdensmesterskabet i kafferistning.

Hun ejer firmaet sammen med den internationale kaffepersonlighed Steven Leighton, der startede det engelske risteri Hasbean.

Drop Coffee er et markant risteri og med Johanna Alm i spidsen, så er de nogle af de førende i Sverige, hvad gælder specialkaffe og ansvarlig, bæredygtig kaffe.

Nære forhold til kaffeproducenterne

Et af Johanna Alms mål med Drop Coffee er at udvikle tætte forhold til kaffeproducenterne og sørge for, at kaffen fra Drop Coffee er bæredygtigt. Risteriet forsøger at besøge alle deres forskellige leverandører mindst en gang om året, og de ser det som en vigtig del af virksomheden at komme ned og besøge kaffefarmene.

Bæredygtigheden har de også et særlig stort fokus på. Sammen med en advokat, der er specialiseret i bæredygtighed, laver de en ‘transparency report’, hvor de ser på, hvor mange år de har samarbejdet med en kaffefarm, hvor mange kilo kaffe, de har købt, og hvor meget de har betalt.

Som de skriver i deres rapport fra 2018, så er markedsprisen for kaffen så lav, at det ikke dækker produktionsomkostninger for kaffeproduktionen. På den måde er det rigtig vigtigt med et risteri som Drop Coffee, der sikrer sig, at kaffeproduktionen er økonomisk bæredygtig for kaffefarmerne. 

Kaffen bestemmer ristningsgraden 

Drop Coffee har ikke deres kaffe i kategorier efter brygmetode eller kaffetyper, sådan som man måske er vant til andre steder fra.

De rister derimod kaffe ud fra nogle klare principper, som vi forklarer herunder. De har stadig et rigtig fint udvalg af økologisk single origin-kaffe i høj kvalitet.

Ristningsgraden

Mange risterier rister enten deres kaffe til filter eller til espresso. Men det gør Drop Coffee ikke. Johanna Alm tror på, at ristningsgraden skal afhænge af kaffen og dens ophav.

Så i stedet for at riste en kaffe lidt mørkere til espresso end til filter, så vurdere hun kaffen ud fra naturlige smagsnoter og eventuelle smagsdefekter, og det bliver bestemmende for, hvordan kaffen bør ristes.

Single origin

Alt kaffen fra Drop Coffee er single origin, dvs. det kommer fra et enkelt sted fremfor at være en blanding af kaffebønner fra forskellige lande.

Inde på deres hjemmeside kan man læse en masse om, hvor kaffen kommer fra, og hvordan den er dyrket. Der er derfor en høj grad af gennemsigtighed ift. kaffens ophav, når du handler hos Drop Coffee.

‘Adventurous’ eller ‘comfortable’?

Ved hver af kafferne, som Drop Coffee sælger, kan man se, om den er ‘adventurous’ eller ‘comfortable’.

Det skal også forstås om stilen er lidt mere særegen og mere speciel i smagen, eller om den er mere traditionel og har mere mild kaffesmag.

Hvorfor skal du købe kaffe fra Drop Coffee?

Det er virkelig fedt med at risteri som Drop Coffee, hvor man kan fornemme, at der ligger nogle meget klare holdninger bag. Det giver en ufortrøden og kompromisløs tilgang til det at lave specialkaffe.

De mener, at kaffeproduktionen, sådan som den ser ud på det kommercielle marked, ikke er bæredygtig nok. Derfor gør de selv en masse for at være bæredygtige og har opbygget nogle tætte kontakter med kaffeproducenter rundt i verden.

De har stærke holdninger til, hvordan man bør riste kaffe, og det har, som sagt, også vundet dem flere priser. 

Ansvarlig kaffe af prisvindende ristere

Man kan med ret god samvittighed købe kaffe fra Drop Coffee.Du er sikker på, at dem der har produceret kaffen, har fået en ordentlig løn, samtidig med du er sikker på, at du får kvalitet ned i den kaffekop.

Et virkelig spændende risteri med nogle store personligheder.

Rasmus

Rasmus

Rasmus er en kaffe-kender af rang, der ved hvad han vil have. Han kender produkters pris, funktioner m.m. godt og hvilke alternativer, som du måske også kunne få glæde af. Oven i denne kvalitet, så anerkender han ligeledes godt håndværk samt design. Rasmus har en tendens til at invitere bekendte ind i kaffens fantastiske verden.

Skriv et svar