Indhold

Hvis man vil brygge lækker specialkaffe, hvad for noget udstyr skal man så ud og anskaffe sig? Det hjælper os fra Kaffeteriet dig med.

Her kan du læse om fem forskellige produkter, som vi anser som essentielle til at komme i gang med at brygge specialkaffe.

1. Hario V60 starter kit

Pris: 150-200 kr.

Pour over-kaffe er en virkelig populær brygmetode og er nærmest synonym med specialkaffe efterhånden. Pour over-kaffe er det, som vi på godt dansk lægmandssprog kalder håndbrygget filterkaffe.

Det japanske firma har lavet den kaffebrygger, der nok er den mest populære brygger til pour over, nemlig V60. Det er en speciel kaffetragt, som laver noget virkelig lækker kaffe.

Navnet kommer af, at tragten har form som et ‘V’ med en vinkel på 60 grader. Inde i tragten er riller, der sørger for et godt gennemløb af kaffen.

Når du køber dette starter kit, så får du en V60-tragt i plastik, en glaskande og de specielle V60-kaffefiltre. Perfekt til at komme i gang med pour over-kaffe. Du kan læse vores guide til at brygge med kaffetragt her.


Find produktet hos følgende forhandlere

2. Wilfa Svart Aroma 

Pris: 800 kr.

wilfa svart aroma

God kaffe kræver, at man kværner sine kaffebønner lige inden, man skal brygge. Malet kaffe mister sin aroma og smagsstoffer virkelig hurtigt, så en kaffekværn er måske noget af det bedste, som du kan investere i, når du skal brygge specialkaffe.

Norske Wilfa laver nogle af de kaffekværne, hvor du får allermest for pengene. Deres Wilfa Svart Aroma er en rigtig god kværn, som kan male til alt fra stempelkande til espressokande.

I dens prisklasse er det noget, af det bedste du kan få, og der kan gå lang tid før, at du behøver at opgradere den (hvis du overhovedet får behov for det). Du kan læse mere om Wilfa Svart Aroma i vores anmeldelse.

Find produktet hos følgende forhandlere

3. Bodum Melior

Pris: 400-700 kr. 

Når man skal brygge pour over-kaffe, så kræver det, at man kan hælde ret præcist og kontrolleret op.

Det dur ens konventionelle elkedel ikke altid til, da dens hældetud ikke er lavet til at skulle hælde i en kontrolleret vandstråle.

Her har man brug for en elkedel med en svanehals som hældetud. Her er Bodum Melior en god løsning. Med sin svanehals så kan kedlen her hælde præcist og nøjagtigt op.

Melior kan findes forholdsvist billigt på tilbud og er derfor et godt alternativ til de dyrere elkedler med svanehals og temperaturstyring.

Vi synes ikke, at temperaturstyring i ens elkedel er essentielt til kaffebrygning, så derfor anbefaler vi Bodum Melior.

Find produktet hos følgende forhandlere

4. Hario V60 Drip Scale

Pris 400-600 kr. 

En vægt til at brygge kaffe lyder måske lidt skørt. I hvert fald lyder det ret nørdet. Det er det også, men du finder hurtigt ud af, hvor vigtigt et stykke grej, det er.

For at brygge god specialkaffe skal man have styr på det rigtige forhold mellem vand og kaffe. Det ligger et sted omkring 60 gram kaffe pr. liter vand.

Med en vægt kan du veje dine kaffebønner inden, du kværner dem. Samtidig er vægten vigtig under kaffebrygningen, da du sætter din glaskande med tragt og kaffe på vægten, mens du brygger, så du kan holde styr på, hvor meget vand, du skal hælde op.

Hario V60 Drip Scale kommer også med en indbygget timer, så du kan holde styr på din kaffes gennemløbstid. Hvis din kaffe er blevet for bitter, så kan det være, fordi den er overekstraheret.

Det kan være fordi, at gennemløbstiden var for lang, så næste gang skal du forsøge at hælde lidt hurtigere op. Godt at du tog tid!

Find produktet hos følgende forhandlere

5. Etiopien Sidamo fra Øristeriet

Pris: 119 kr. for 400 gram

Alt det bedste kaffeudstyr i verden nytter ikke noget, hvis du ikke bruger nogle ordentlige kaffebønner. Gode kaffebønner finder du rundt omkring på mikroristerier.

Herfra finder du kaffebønner, der er ristet af passionerede mennesker, og som er sourcet fra små kaffefarme rundt omkring i verden. Kaffen er også friskristet og har meget mere smag og aroma, end hvad man er vant til fra supermarkedet.

Frisk kaffe er super vigtigt. Vi anbefaler Sidamo-kaffen fra Øristeriet, da den har en sindssyg lækker og frugtig smagsprofil med en dejlig behagelig syre.

Med denne kaffe finder du virkelig ud af, hvad specialkaffe det kan. Du kan se vores oversigt over mikroristerier her.

Kom i gang med den gode kaffe

Med vores essentielle sæt kan du komme i gang med at brygge kaffe, der sagtens kan konkurrere med det, du får på din lokale kaffebar.

Sættet gør dig klar til at brygge god håndbrygget filterkaffe og giver dig de bedste fundamenter for det: Friskristede bønner som er kværnet lige inden brygning. 

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *