Smid den gamle kaffemaskine væk, og erstat den med en syphon vakuumbrygger. Det er kort sagt en fantastisk kaffebrygger.

Den ligner mest af alt om et fysikeksperiment fra 9 klasse, men man skal dog ikke kimse af kaffebryggeren. Kaster du nogle lækkert friskkværnet kvalitetskaffe i den, kan du virkelig brygge en god kop kaffe på en Syphon Technica. Og så kommer den enda med indbygget underholdningsværdi der, uden tvivl, giver den gamle spruttende kaffemaskine baghjul.

For at forstår processen, når der brygges kaffe på en syphon, kan du roligt fiske de gamle fysikbøger frem. Når vandet i nederste kolbe opvarmes stiger dampen op i den øverste del af bryggeren, hvor den blandes med kaffen. Lad den trække i ca. 2 min. hvorefter du så slukker ilden. Og nu sker magien. Nederste kammer afkøles, og skaber et vakuum, der trækker vandet igennem filtret og ned i kolbe igen.

Hario Syphon er et enerkendt kvalitetsprodukt, som bruges af fagfolk og kaffenørder, så du får en brygger, hvor du virkelig kan lege med smagsnuancerne i din kaffe. Kog stoffiltret i vand tilsat lidt kaffe i 15 min. før brug. Mellem brygningerne må filtret ikke tørres ud – læg det derfor i blød i lidt vand.

For en hurtig kop kaffe kan du med fordel koge vandet på forhånd, da det kan tage lidt tid bringe vandet i kog med en spritbrænder. Hæld det kogende vand i nederste kammer og placer spritbrænderen under neden, så er du hurtigt i gang.

Sådan bruger du en Syphon

Vandet varmes op i nederste kammer. dampen presses op i øverste kammer hvor den blandes med kaffen. Når al vandet er i øverste kammer slukkes blusset efter 2 minutter, og vandet begynder at køle ned. Det skaber et vakuum og vandet trækker ned i nederste kammer igen.

Stoffilter

Introduktionsvideo

Detaljer for Hario Siphon, Technica – 2 kopper

  • Spritbrænder medfølger
  • Du finder en plast omrøringsske med integreret måling i pakke
  • 1 stk. filter medfølger. Ekstra kan tilkøbes
  • Tysk, engelsk og japansk vejledning

Siphon stoffilter f-103s

Før stoffiltret tages i brug skal det småkoge i 14-15 minutters tid. Tilsæt en skefuld kaffe. Mellem brygningerne må filtret ikke tørre ud. Læg det derfor i blød i et glas vand. Skulle det tørre ud kan processen med at koge det gentages. Husk at rengøre filtret før brug.

Siphon er måske en af de mest spændende måde at lave filterkaffe på. Det er som at være vidne til et kemieksperiment hver eneste gang at man sætter gang i sin Siphon. Hvis du er kommet til at smide dit filter, og filterholder væk, så fortvivl ikke. Du kan købe et ekstra.

Skriv et svar