Her er én juletradition der skal stoppe

Julen er traditionernes tid. Og vi glæder os til at samles med familien igen, omkring julebordet. Her flyver de traditionelle retter på bordet i den samme rækkefølge som vi kender det. Det er noget vi ser frem til hvert år.

Men nogle traditioner er mere noget man “bare gør” som ritual, end det egentligt er noget man værdsætter. Jeg er f.eks. Virkelig ikke fan af snaps, men det er jo noget “der hører til” til familiens julefrokoster, så derfor synker jeg pligtskyldigt et halvt glas, når der bliver sagt “skååål”.

Traditionen der skal stoppe

Men én tradition der afgjort skal stoppe i år, det er den lidt for stærke og bitre kaffe, der bliver serveret, når middagen er overstået. Det skal være slut nu! Tænk hvis man i stedet kunne nyde en rund, afbalanceret kaffe, med en let sødme. Mmmmm! Det ville være et lettere og mere friskt smagsindslag ovenpå den fede og salte mad.

 
Vind en Aeropress

Nu har du chancen for at vinde din helt egen Aeropress. Denne Aeropress har kun været åbnet en enkel gang til billedet du ser til venstre. Når du deltager i vores gratis nyhedbrev får du ligeledes nyheder, tilbud, tips og mere i indbakken!

Du er hermed skrevet op

Luk

I år vil jeg “smugle” mine kaffebønner med, og snige mig i køkkenet før mormor og brygge en overraskelse til familien. Måske mormor i virkeligheden bliver glad for, at kunne sidde tilbagelænet i stuen, mens jeg serverer kaffen. Måske hun og de andre familiemedlemmer vil få åbnet øjnene for at ikke alle traditioner behøves at være “som de plejer”.

3 tips til bedre kaffe i julen

Så her er mine tre tips til hvordan du får en bedre kaffe i julen med din familie, hvis du også har mod på at skabe en ny tradition:

  1. Medbring selv gode kaffebønner! En specialristet julekaffe er jo oplagt og posen i sig selv skal nok trække beundrende blikke. Du kan naturligvis også bruge julekaffen som en værtinde/værtgave.
  2. Stå på spring efter middagen, og tilbyd at brygge og servere kaffen. De fleste, som har stået for selve middagen, vil være mere end glade for at en anden vil tage over. Så du får også point på kontoen ved svigerfamilien/mor/bedstefar eller hvem der plejer at tage kaffe-tjansen hos jer.
  3. Undersøg på forhånd om du skal have en kaffekværn med, eller om huset allerede har en kaffekværn. Måske du endda kan give en fin lille håndkværn og en pose kaffebønner som julegave senere på aftenen. Når nu de andre gæster har set og smagt på den gode kaffe, så vil en gave der kan tages i brug næste morgen jo helt sikkert være et kæmpe hit!

Vi har et bredt udvalg af gode specialkaffer, som er en garanteret smagsoplevelse til julen. Du kan finde de lækre kaffer til julen lige her.

Skriv et svar