Kaffe fra Honduras | Den komplette guide

Honduras kaffe er kendt for at være meget balanceret i deres smag, med et dejligt sammenspil mellem det syrlige og det søde. Marcala regionen er den region der producerer de bedste kaffebønner fra Honduras.

Marcala regionen producerer lysere og mere syrlig kaffe end resten af Honduras. Det er disse lyse og syrlige kaffebønner som vores forskellige mikroristerier er ude efter at få hjem og riste, da deres naturlige smag er så god.

Det betyder at når Honduras kaffebønner lysristes, får den syrlige og søde smag lov til at brillere.

Tre gode kaffer fra Honduras

Holy Bean – Espresso Blend Honduras Comsa & Burka Gudina

Espresso Blend Honduras Comsa & Etiopien Tega er et økologisk espressoblend fra Holy Bean. Den er sammensat af en klassisk kaffe fra Honduras, der giver dybde og noter af kakao/karamel, og en kaffe fra Etiopien, der tilfører naturlige smagsnoter, som bergamotte og kvæde. Det er nogle smagsnoter der er i hver deres ende af spektret, men som komplementer hinanden fantastisk i dette espressoblend.

For at få en espresso, som er let og krydret, har Holy Bean ristet denne kaffe efter en medium espresso risteprofil. Det betyder at den er mørkere ristet end deres almindelige filterkaffe.

Kaffen egner sig godt som en ren espresso, men går også rigtig godt sammen med mælk. Smagsnoterne fra af kakao/karamel passer fantastisk sammen med en god mælk, og udgør en rigtig gode mælkebaseret kaffedrik.

Holy Bean – Espresso Comsa, Økologisk Honduras

Espresso Comsa er en lækker blød og fyldig økologisk espresso, der slår godt igennem mælken, takket vær en fin syre, hvis man godt kan lide at lave en latte, eller cappuccino.

Den har en god bund af karamel og subtil fersken. Vi lavede også en iskaffe på Comsa, hvilket må siges, at den egner sig super fint til, fordi den har det som kræves af en god espresso. Det drukner ikke fordi den har power!

Vaskeproces

Når Comsa er blevet plukket, køres kaffebærrene til vaskestationen i Barriorio La Victoria, hvor kaffen efterfølgende bliver vasket. Først fjernes frugtkødet i en depulper (en slags tromle, som fjernes frugtkødet fra kaffebærrene, og efterlader de to kaffebønner der sidder i bærret.

Herefter foregår selve vaskeprocessen og til sidst tørres kaffebønnerne. Dette foregår i en række kupler med skærme. Denne metoder bruges her for at skåne bønnerne mest muligt og på den måde højne kvaliteten.

Holy Bean – Honduras Comsa, økologisk

Honduras Comsa er en virkelig lækker kaffe. Noterne af karamel og fersken giver den en god sødme der er super behagelig.

Vi kan godt lide at brygge Comsa på stempelkanden da den naturlige sødme bliver fremhævet og giver kaffen dybde. 

Skriv et svar