Inspiration til gaver til kaffeelskeren 2016 – Her får du vores personlige favoritter

Har du en kaffeelsker på din gaveliste, så skal det være i år at du rammer plet med julegaven. Til at hjælpe dig med det, har vi som kaffeelskere udvalgt vores egne favoritter. Jeg vil vove at påstå, at de alle er sikre fuldtræffere, til at skaffe dig det anerkendende blik og smil fra modtageren.

Hario buono hældekande

Hvorfor er det en favorit?
Det er måske noget af det udstyr, som andre synes er meget nørdet. Men når først man har brygget kaffe i kaffetragt, chemex eller aeropress med en hældekande, så finder man ud af, at man har meget bedre kontrol over hvordan processen foregår. Kanden gør det muligt at bloome kaffen nænsomt og derefter hælde en præcis stråle som sikrer det bedste resultat. Samtidigt kan den bruges direkte på vores induktionsplade derhjemme, så den gør det også ud for en elkedel. 

Passer bedst til en person der:
Hvis du kender en der allerede gør meget for at brygge en god kaffe, og måske har en chemex eller aeropress, så er denne kande en helt fantastisk opgradering af udstyret. 

Tilbehør du skal huske: 
Kanden kan bruges både til en kaffetragt, en chemex og en aeropress, så derfor er det nødvendigt at modtageren også har noget af dette udstyr.

Chemex

 
Vind en Aeropress

Nu har du chancen for at vinde din helt egen Aeropress. Denne Aeropress har kun været åbnet en enkel gang til billedet du ser til venstre. Når du deltager i vores gratis nyhedbrev får du ligeledes nyheder, tilbud, tips og mere i indbakken!

Du er hermed skrevet op

Luk

Hvorfor er det en favorit?
Kort sagt: Det er en super flot kaffebrygger og så laver den skøn kaffe! 
Den er nem at brygge på, da det basalt set er en kaffetragt ovenpå en kande, og derfor bare kræver at man hælder vand stille og roligt over kaffen. Den er samtidig et designikon som er udstillet på MoMA museet i New York, pga. dens tidsløse design som blev skabt i 1950’erne. 

Passer bedst til en person der:
Det er en fed alt-i-et kaffebrygger, som vil gøre det godt i ethvert moderne hjem. Den har fået en stor revival på det seneste, da den bl.a. har været med i reklamer på tv, men det vil stadig være en yderst værdsat gave til enhver kaffeelsker. 

Tilbehør du skal huske:
Husk at købe originale filtre med, for du kan ikke bruge standard kaffefiltre, og det skulle jo gerne være muligt at brygge kaffe for modtageren med det samme.

Hvilken kaffe vil passe godt med denne:
Jeg vil næsten sige at alle gode specialkaffer gør sig godt på en Chemex. Lige nu brygger jeg selv Kochere fra Kontra kaffe på den, og den er virkelig lækker rund, men samtidigt meget frugtig.

AeroPress

Hvorfor er det en favorit?
Fordi den brygger så hulens god kaffe. Det har længe været den eneste kaffebrygger jeg har haft, da det kun er mig der drikker kaffe hjemme hos mig. Så behovet for flere kopper kaffe af gangen har ikke været der.

Den fylder ikke meget, kræver ikke strøm og så er den så latterlig let at gøre ren. 
Jeg har haft den med på rejser og i sommerhus, hvor den trofast har brygget mig god kaffe.

Passer bedst til en person der:
AeroPress passer til en kaffeelsker der oftest skal brygge en enkelt kop kaffe. Selvom den brygger noget af det bedste kaffe jeg har fået, så er der ikke mange der gider at brygge 4x AeroPress, når der er gæster. Der vil en stempelkande eller Chemex passe bedre.

Hvilken kaffe vil passe godt med denne:
Jeg synes altid AeroPress’en formår at bringe det bedste frem i enhver kaffe. Kaffer med frugtige smagsnoter, kan nogle gange være sværere at få smagen frem i. Derfor synes jeg personligt at AeroPressen er rigtig god til de frugtige kaffer. Til en AeroPress vil jeg anbefale en af mine favoritkaffer, Holy Bean – Colombia Gaitana.

Wilfa Svart

Hvorfor er det en favorit?
Der er utrolig meget value-for-money i denne kaffekværn. Den producerer et solidt resultat, på højde med en del dyrere kaffekværne. Prisen er i et leje hvor rigtig mange kan være med. Man føler virkelig man har lavet et røverkøb, når man kværner sine bønner på få sekunder med denne kaffekværn. 
Den har brugervenlige indstillinger til grovhed. Den har en timerfunktion med start/stop. Den er meget flot af en køkkenmaskine at være. Tre ting der er med til at gøre den til min favorit.

Passer bedst til en person der:
Brygger din gavemodtager espresso på en espressomaskine, så er denne kaffekværn ikke noget vi vil anbefale. Brygger han til gengæld filterkaffe, AeroPress, stempelkande, så er denne kaffekværn rigtig god til pengene. Du kan altid name-droppe og fortælle at den er udviklet og designet i samarbejde med den verdensberømte og prisvindende barista Tim Wendelboe.

Stelton EM77 stempelkande

Hvorfor er det en favorit?
Det er en designklassiker, som jeg aldrig bliver træt af at se på. Jeg er også vild med at termofunktionen er indbygget i kanden, så man ikke skal bruge en hætte til kanden eller lignende. Det gør at jeg kan lave en kande til mig og veninden hvor kaffen holder sig lun, også selv vi snakker mere, end vi drikker. 

Passer bedst til en person der:
Kanden er både praktisk, hvis man brygger til et par kopper til 2 personer, eller hvis man f.eks. brygger til en arbejdsdag til sig selv på hjemmekontoret. Kanden er ikke stor nok til at gøre det ud for “familie på besøg” kaffen. Der er det bedre at supplere med en stor 12 kops Bodum kande. 

Hvilken kaffe vil passe godt med denne:
Generelt synes jeg at kaffer, der er mere runde og lidt mere klassiske i smagen er bedst på stempelkande. I anledning af julen vil jeg sige at julekaffen fra øristeriet er som skabt til stempelkande.

Kinto bredt kaffekrus

Hvorfor er det en favorit?
Jeg er helt forelsket i de smukke kopper fra Kinto. Kinto er et japansk mærke, og den danske og japanske designtradition er dybt forbundet. Enkle linier og kærlighed til smukke naturlige materialer er dominerende i begge designtraditioner, og det synes jeg virkelig at kopperne fra Kinto lever helt op til. 

Passer bedst til en person der:
Kinto kopperne afspejler håndværk og tradition, så den vil passe godt til alle, der elsker kunsthåndværk og god kvalitet. Samtidigt vil den store brede kop, være super god til én der elsker hyggestunder i sofaen! Husk at med den her slags kopper behøves man ikke nødvendigvis 6 ens, det kan sagtens fungere som “ego-kop” eller som sæt med 2 stk, til en hyggestund i sofaen.

Vi håber du kan bruge vores favoritter som inspiration til dine gaveindkøb. Kender du en ven eller bekendt som selv har brug for lidt inspiration, så del gerne vores favoritter med den person 🙂

Har du selv købt en gave til kaffeelskeren, som du mener vil være en favoritgave i år, så skriv det endelig i kommentarerne og inspirer andre der søger gaveidéer.

Skriv et svar