Kaffe fra El Salvador | Den komplette guide

Kaffe fra El Salvador, som deler grænser med Guatemala og Honduras, er kendt for at have en balanceret og god smag, med en livlig og kompleks aroma.

De fleste kaffefarme i El Salvador er såkaldte skygge-farme, da de dyrker deres kaffebønner i skyggefyldte områder, i læ af skovens tætte bevoksning.

El Salvador har i de seneste år fået godt gang i kaffeproduktionen, efter at El Salvador tidligere har slåsset med politisk ustabilitet i landet. Nu har det fået et omdømme af at kunne producere nogle premium single estate specialkaffer.

Holy Bean – La Cumbre, El Salvador

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi er helt forgabt i La Cumbre fra El Salvador. Den har så mange unikke smagsnuancer, som ikke mange andre kaffer har.

Der er fuld power på frugt noter, og så har den en flødekaramel smag, som giver kaffen en fløjsblød karakter. For de fleste kaffer ville disse smagsoplevelser være nok, men La Cumbre kan meget mere!

Den har en specifik smag der stammer fra dens efterhøstbehandling, som gør den ubeskrivelig god.

Natural efterhøstbehandling

La Cumbre er en særdeles spændende og overraskende kaffe, som smager helt anderledes end de fleste kaffer.

En af grundene til det er at det er en ‘natural’. Natural er en beskrivelse af kaffens efterhøstproces. De fleste kaffer, bliver vasket efter at de er blevet plukket. Ikke La Cumbre.

Her får kaffebærret lov til at ligge i solen, og trække smag fra bærrets frugtkød. Denne proces giver bønnen en helt unik smag.

Skriv et svar