Kaffebarer i Århus – Her finder du det bedste kaffe i Århus

Århus er et sandt kaffemekka! Byens størrelse til trods, så rummer byen nogle af de bedste kaffebarer i Danmark. Steder der går ekstra langt for at skabe en unik kaffeoplevelse for deres kunder. Og vi er så heldige at en ny kaffebar i Aarhus dukker op i ny og næ. 

Det fornemmeste en kaffebar kan gøre, er at udvide din horisont inden for hvad kaffe er. Hvis du endnu ikke har prøvet en kaffe, hvor der er brugt ekstra meget tid på både produkt og brygning, så venter der dig en oplevelse. Vi anbefaler at du prøver de rene varer, såsom en espresso eller en håndbrygget sort kaffe. Her vil du virkelig kunne smage hvor meget råvarene betyder. 

De bedste kaffebarer i Århus

 
Vind en Aeropress

Nu har du chancen for at vinde din helt egen Aeropress. Denne Aeropress har kun været åbnet en enkel gang til billedet du ser til venstre. Når du deltager i vores gratis nyhedbrev får du ligeledes nyheder, tilbud, tips og mere i indbakken!

Du er hermed skrevet op

Luk

Vi har samlet en lille guide til de allerbedste steder i Århus. Kaffeteriets lille “Michelinguide” over kaffebarer, der er noget ud over det sædvanlige. Det er steder som disse at mange får startet deres kærlighed til specialkaffe.La Cabra – Graven 20

la cabra kaffebar

Længst væk i latinerkvarterets snoede gader, på Graven 20, finder du skønne La Cabra. Her står de mest passionerede unge gutter, der arbejder fordybet, intenst og seriøst med kaffen. De perfektionerer såvel ristning af kaffen, som den cappuccino du får i hånden. De rister kaffen lyst. Det giver en let, og mere smagfuld kaffe, hvor du især ved den sorte kaffe (uden mælk) vil få en helt anderledes oplevelse, end du er vant til ved sort kaffe.

De har bevist deres evner flere gange, og senest er de blevet belønnet med priserne Brewers Cup (DM i sort bryg) og DM i Barista ved Dansk Kaffeshow i februar 2016. Betjeningen hos La Cabra er næsten kun udgjort af prisvindende baristaer. Så når du bestiller din næste espresso, sort kaffe eller cappuccino hos La Cabra, er du næsten garanteret at det er en prisvindende barista der brygger din kaffe. En hel unik mulighed.

La Cabra er meget optaget af, at kunne følge deres produkt hele vejen, og skabe et bæredygtigt samarbejde med kaffebønderne. De handler deres kaffebønner via Direct Trade. Det betyder bl.a., at de betaler en højere pris end den generelle markedspris, for deres produkt. Det skaber bedre vilkår for de små bønder, der arbejder ekstra for at skabe et endnu bedre produkt. Kaffen er desuden frembragt og dyrket med hensyn til miljøet og dermed et minimum (hvis nogen) sprøjtemidler og lign.

La Cabra kaffebar er hyggeligt indrettet med flotte møbler og lækker musik. Betjeningen er personlig og uformel, og hvis man vil vide mere om kaffen eller brygningen, er de altid friske på at lukke dig ind i deres verden. Du kan selvfølgelig også købe deres kaffe med hjem, og evt. deres lille bog om kaffe, som de netop har udgivet.

Vi anbefaler, at du prøver en kop håndbrygget sort kaffe. Du har sandsynligvis aldrig vidst, at kaffe kan smage sådan. En smuk gylden væske med mange smagsnuancer og utroligt lidt bitterhed. Ud over kaffe kan man også købe fantastisk lækkert hjemmebagt brød og kager. På en solrig dag, sidder der mange på bænkene foran facaden på butikken, og slikker sol, sludrer og ser trafikken glide forbi.Great Coffee – Klostergade

great coffee kaffebar

I den anden ende af Latinerkvarteret, ved Klostergade, ind ad en gammel port, finder man Great Coffee. Her er der tale om en af de helt tunge drenge i branchen. Søren Stiller som ejer kafferisteriet er en af de mest prisvindende baristaer herhjemme, og han har været i branchen i mere end 8 år. Great Coffee har vundet Guld i 2010, 2014 & 2015 for deres kaffe. Og i 2010 blev Søren Stiller nummer 5 til VM for Baristaer.

Great Coffee arbejder også med direkte handel til deres kaffebønder. Søren Stiller er dedikeret ud over det sædvanlige til kontinuerligt at søge efter de rigtige kaffebønner, samt den rette risteprofil til hver enkelt sending af bønner.

Se mere omkring Great Coffee i dette video interview vi har lavet med Søren.

Kaffebaren ligger i et råt lokale, hvor en smuk kafferister står som en del af udsmykningen i lokalet, og gør at duften fra friskristet kaffe fylder rummet. Der er indrettet med få, rå møbler. Alligevel er stemningen intens, hyggelig og autentisk. Kaffen er naturligvis sublim, og du kan købe friske bønner med hjem. Desuden tilbyder Great Coffee kurser i deres lokaler, så man kan lære mere om kaffebrygning, og håbe på at kunne gøre Søren og hans dygtige baristaer kunsten efter. 

Vi anbefaler at du prøver en af de sorte kaffer brygget på Siphon. Det er en fantastisk oplevelse i sig selv, at se kaffe blive brygget med denne kolbeteknik, og resultatet kan vælte en omkuld.RS28 – Søndergade

rs28 kaffebar

På Søndergade 28, nær banegården, finder man RS28 kaffebaren. RS28 er en relativt ny kaffebar i Aarhus. Men det er bestemt ikke med urutinerede folk bag disken. Der er nemlig tale om nogle af de bedste baristaer fra den tidligere legendariske Århus kaffebar – Sigfreds Kaffebar. Sigfreds, der desværre måtte dreje nøglen om for noget tid siden, grundet konkurs.

Vi er yderst begejstrede for at RS28s ejere, Rasmus Seirup og Jan Ladefoged, som begge var en vigtig del af Sigfreds Kaffebar, har valgt at starte op i Sigfreds gamle lokaler med en håndfuld dygtige baristaer.

Indretningen i kaffebaren RS28 er blevet shinet op, og kaffen sidder lige i skabet! Der er ikke mange siddepladser indenfor, men når vejret er til det, er der fyldt med borde i solen udenfor. Stedet har også et to-go vindue, med hurtig betjening til dem på farten. RS28 bruger kaffe fra det københavnske kafferisteri The Coffee Collective. De har tilmed fået ristet nogle kaffer specielt til RS28, som passer netop til deres stil og smag. RS28 har netop vundet byens bedste kaffe ved AOA – Alt Om Århus’ seneste prisuddeling.

Prøv deres cappuccino og nyd baristaens fantastiske håndværk og den perfekt tilpassede og afrundede smag.


Bill’s Coffee – Vestergade

billscoffee kaffe bar

En af de nyeste kaffebarer er Bill’s Coffee i Vestergade. Selvom stedet ikke har mange år på bagen, har de allerede fået en god fast kundeskare, fordi de virkeligt kan deres kram. Her serverer de lækker kaffe, velbrygget og serveret med et smil. Du kan også få en kage til kaffen, hvis du er i humør til lidt sødt.

Hos Bill’s Coffee kaffebar er der lagt vægt på at kunne servere en rigtig god To-go-kaffe. Kommer du spadserende ned af den utrolig hyggelige Vestergade, så kan du købe din To-go-kaffe igennem et vindue, lige ud til gaden. Kaffebarens svar på en Drive-in.

Indenfor er der plads at sidde lidt længere, når du har tid til det. Og på solskinsdage kan du få plads i en skøn lille gårdhave. Hos Bill’s Coffee kan du også blive betjent af prisvindende baristaer, da de for nyligt tog en sikker 2. Plads i DM i Barista til Dansk Kaffeshow 2016. 

En af de kaffedrikke, som skaffede dem 2.pladsen var en cappuccino. Så vi anbefaler at du prøver en cappuccino hos Bill’s Coffee, hvis du gerne vil smage en præmieret kaffe.

Flere kaffebarer?

Her var fire rigtig gode bud på en kaffebar i Aarhus der vil kunne give dig en lækker kaffeoplevelse. Så byd en god ven eller veninde på en kop kaffe, og overrask dem med at du kender til en af disse århusianske perler.

Synes du vi mangler en kaffebar på listen, så fortæl os det i kommentarerne. Har du oplevet et af stederne, så smid endelig en kommentar og hjælp andre til at træffe deres valg om hvor de skal tage hen.

Skriv et svar