Indhold

Opbevaring af kaffe er vigtigt, da det kan have stor indflydelse på friskheden af dine kaffebønner, og derved smagen.

Det er vigtigt at kaffebønner opbevares lufttæt, da den ellers vil miste sin smag. Så snart kaffe er blevet ristet, påbegyndes en nedbrydningsproces, som ilten er en del af.

Det kan en lufttæt kaffedåse hjælpe med! En kaffedåse er ganske genial at have hvis du vil blive ved med at have god kaffe!

Du har mulighed for at forlænge friskheden på din kaffe ved at fjerne (det meste) af luften i beholderen ved hjælp af en ventil. 

Sådan bruger du Espresso Gear vakuum kaffedåsen:

For at åbne kaffebeholderen tryk blot en enkel gang på knappen i låget (push /press button). Derefter kan du tage låget af. For at lukke låget og fjerne luften trykker du på knappen igen. Skubber låget ned over beholderen og derved skaber et vakuum i beholderen. Kaffebønnerne får, takket vær en tovejs ventil, lov til at afgive gasarter, skabt under risteprocessen.

Specifikationer:

  • Brug til hele kaffebønner
  • Brug til kværnet kaffe
  • Brug til te
  • Materiale: Plastik
  • højde 14 cm. bredde 8 cm.

Hvorfor er det godt at fjerne luften i beholderen?

Når kaffebønnerne forlader kafferisteren påbegyndes en proces, hvor kaffebønnerne begynder at miste deres aroma og smag. Mange har forsøgt at stoppe denne proces for at holde kaffebønnerne friske ved at putte dem i køleskabet, eller fryseren. Dette er dog fejlagtigt da kaffebønner ikke trives i fugtig eller meget koldt miljø.


Opbevaring i en vakuumdåse er det smarteste. Samtidig sørger kaffedåsen for at kaffebønnerne opholder sig i et vakuum, så de (i mindre grad ) bliver påvirket af ilt, som nedbryder aroma og smagsstoffer

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *