Kaffe fra Kenya | Den komplette guide

Kenyansk kaffe, er kaffe der er sået og høstet i Kenya i Afrika. Kenya har længe haft førertrøjen på når det kommer til god kaffe. Herunder vil vi forsøge at give dig nogle gode kaffebønner fra Kenya, som du kan prøve.

KaffeMekka – Kenya AA top

Kenya AA Top er ingen undtagelse for god Kenyansk kaffe.

 
Vind en Aeropress

Nu har du chancen for at vinde din helt egen Aeropress. Denne Aeropress har kun været åbnet en enkel gang til billedet du ser til venstre. Når du deltager i vores gratis nyhedbrev får du ligeledes nyheder, tilbud, tips og mere i indbakken!

Du er hermed skrevet op

Luk

Den er dyrket på den mineralrige røde jord omkring Mount Kenya i distriktet Kiangoi.

Et distrikt hvor meget af den gode kenyanske kaffe kommer fra.

Når man drikker Kenya AA Top fornemmer man straks de frugtige noter, som kommer naturligt fra naturens side. Den har en god fylde, intensitet og nærmest vinøs syre, som gør den utrolig spændende at drikke.

The Coffee Collective – Kieni Espresso

Kieni Espresso er en eksplosion af smagsoplevelse. Ens tanker ledes hen på solbær, hindbær og citrus når man drikker den. Kieni Espresso har en super god og fed mundfølelse og perfekt balance mellem syre, sødme og bitterhed. Vi nyder virkelig at drikke den både som ren espresso, men også som en lækker cappuccino.

Kieni Espresso får sit navn fra Kieni vådmøllen i Kenya, hvor kaffen er blevet vasket. Alle kaffebønnerne til Kieni Espresso har fået lov til at fermentere, før det er blevet vasket med rent vand og tørret på hævede lejer. 

Kaffebønnerne er i absolut særklasse. Og dem har The Coffee Collective sikret sig, ved at betale 241% over markedspris. Det sikrer dem ikke bare den gode kvalitet, men hjælper også kaffebønnerne til at kunne fortsætte deres gode arbejde og producere kaffe i samme høje kvalitet fremover.

The Coffee Collective har ristet Kieni Espresso lidt længere end normalt, for at bringe den fine aroma frem, imens syren i kaffen er blevet nedtonet lidt. Denne ristning giver Kieni Espresso en lækker aroma med en lang og fyldig eftersmag.

Du kan brygge den på: AeroPress, mokkakande, espressomaskine.

The Coffee Collective – Tegu, Kenya

Tegu – En utrolig kaffeoplevelse

Da vi første gang smagte Tegu vidste vi at The Coffee Colelctive havde ramt rigtigt! Den er en oplevelse ud over det sædvanlige. Tegu smager helt anderledes end andre kaffer.

Den er skrøbelig i sit udtryk, men er utrolig smagfuld og aromatisk. Tego har en rigtig dejlig frugtig sødme og har noter af fuldmodne solbær med en snert af æbler.

Denne smagsoplevelse optræder helt naturligt – der er ikke tilsat smagsforstærker af nogen art.

Området

Tegu er en vådmølle der ligger mellem Mount Kenya og Aberdarebjergene i ca. 1600-1800 meter højde. Her bliver kaffen vasket efter at den er blevet plukket i området.

100% Arabica

Tegu består 100 % sorterne SL28 og SL34, som er varianter af Arabica bønnen. Kenya er berømt for netop denne variant af Arabica bønnen, som er utrolig aromatisk og smagfuld.

Skriv et svar