Indhold

Man finder nok landets største koncentration af mikroristerier i København. I den her artikel ser vi på københavnske Kontra Coffee, hvis ejer har dybe rødder i den danske kaffescene. 

Manden bag Københavns første Caffe Latté 

Bag Kontra Coffee står nogle garvede folk, der har en masse erfaring fra kaffebranchen. Direktøren, Kurt Dalsgaard, kan siges at være en kaffepioner herhjemme i Danmark.

Han åbnede kaffebaren Amokka i 1998, som var en af Københavns første og også det første sted i København med caffe latté på menukortet ifølge Kurt selv.

Som en del af teamet finder man også Troels Poulsen, der i 2005 blev barista-verdensmester, så bag Kontra Coffee står der nogle virkelig professionelle kaffefolk.

Du kan møde flere af dem i deres butik på Østerbro, hvor de udover at sælge deres kaffebønner også sælger en masse kaffeudstyr og maskiner. 

Kan man redde orangutanger med kaffe? 

Hvis man spørger folkene bag Kontra Coffee, så ja–der er simpelthen en sammenhæng mellem at købe specialkaffe og redde de truede orangutanger.


Risteriet har en kaffe, Orang Utan, som er en del af et projekt, der støtter bevarelsen af regnskov og orangutanger. Hvis man køber kaffen går et vist beløb til projektet.

Deres Orang Utan kaffe er overordnet meget symptomatisk på risteriets kaffefilosofi. De har en stor interesse i kaffens ophav, og du er ikke i tvivl om, hvor kaffen er fra, eller hvordan den er dyrket, når du køber den.

Alt kaffen er forsynet med information om bønnernes ophav, deres type og behandlingsmetoder. Samtidig har Kontra Coffee været på flere rejser hele verden rundt for at opspore kaffe.

Friskristet kaffe og kaffeudstyr en masse

Kontra Coffee har et ret bredt udvalg af forskellig friskristet kaffe, men har også en masse kaffeudstyr til salg.

Både i deres butik og på deres hjemmeside finder du en masse spændende produkter–også nogle af de produkter, vi skriver om på siden her.

Samtidig har de en masse reservedele til det udstyr de sælger og et værksted, så de kan lave service på det udstyr, du køber. 

Kaffe og kaffebønner

Pris: 70-93 kr. for 250 gram

Kontra Coffee har et spændende udvalg af bønner, hvor du både finder single origin-kaffer ristet til filter og espresso, samt et par blends. De har også en enkelt slags grønne kaffebønner til dig, der rister selv. 

Kaffeudstyr

Risteriet sælger et meget bredt udvalg af kaffeudstyr. Primært er det kaffekværne, kaffemaskiner og kaffebryggere, som findes her en masse. Mærker som Wilfa, Hario, Chemex, Sage og andet godt kan findes både på webshoppen og i deres butik.

Hvorfor skal du købe kaffe fra Kontra Coffee?

Bag Kontra Coffee står et virkeligt professionelt hold med en mangeårig kaffeerfaring, man ikke ser mange andre steder.

Holdet bag har både været en del af specialkaffeverden i mange år, men de har også været nede i kaffemulden verden rundt og kontra kaffen, du finder i supermarkedet, så er Kontra Coffees frisk og sporbar.

Det er altid bedst at støtte de risterier, der handler direkte med kaffefarmerne, da man er sikker på, at farmerne får en ordentlig løn for deres arbejde. 

Kør kontra på dårlig kaffe med Kontra Coffee

Kontra Coffee er et godt bud på et mikroristeri til dig, der søger ordentlig og friskristet kaffe. Kaffen kan nydes med god samvittighed, da den har en høj gennemsigtighed ift. ophav og produktion, og så er den frisk modsat kaffen i supermarkedet.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *