Mikroristerier | Se Vores Anbefaling 2020

Hos Kaffeteriet er vi rigtig glade for kafferisterier, som gør noget ud af deres håndværk, så de kan blive blandt de bedste kafferisterier i verdenen.

Vi har udvalgt de bedste mikro kafferisteri, så du ved hvor du kan finde din nye specialkaffe. Her i indlægget kommer vi bl.a. omkring Holy Bean, La Cabra i Aarhus samt The Coffee Collective i København, men håber også at nævne svenske Drop Coffee, svenske Johan & Nyström, og norske Solberg & Hansen.

Holy Bean

Holy Bean Coffee Roasters er et mikro kafferisteri med lokation i lille Aarup på fyn. Holy Bean har med få år på bagen, formået at skabe et helt fantastisk produkt i form af deres lysristede specialkaffer.

Det arbejde der ligges i udvælgelsen af kaffebønnerne, samt deres ristning af kafferne kan smages i Holy Beans specialkaffer. Holy Bean er SCAE certificeret kafferister (Speciality Coffee Association of Europe).

La Cabra

La Cabra er et mikroristeri og kaffebar i latinerkvarteret i centrum af Aarhus. De er nogle passionerede unge mænd, der gennem deres iver, og perfektionisme har vundet århusianernes kaffehjerter med deres ligetil og åbne facon, og ikke mindst deres sublime kaffe.

De åbnede i 2012 som kaffebar, men ønsket om at være med i hele processen og sætte egen præg på kaffebønnerne, startede kafferisteriet.

De arbejder samtidig også med Direct Trading, hvor de personlig har besøgt og udvalgt kaffefarme. Kaffesortimentet skiftet jævnligt i forhold til sæson for at hele tiden at sikre nye spændende smagsoplevelser.

The Coffee Collective

The Coffee Collective er et fantastisk kafferisteri og kaffebar-koncept beliggende i vores dejlige hovedstad, København.

Kaffen er intet mindre end fantastisk! Bønnerne er virkelig lækkert lysristet og dufter vidunderligt. Hemmeligheden bag denne gode kaffe er ikke kun håndværket og udvælgelsen af de rigtige bønner, men også samarbejdet med de små kaffefarme rundt om i verden.

Samarbejdet sørger for at arbejderne på kaffefarmene får bedre forhold og en højere løn, samt at kvaliteten på bønnerne altid er i særklasse. Ifølge os er The Coffee Collective blandt de bedste risterier og kaffebarer i verdenen.

Solberg & Hansen

Historien om Solberg & Hansen begynder i en kolonialforretning i Oslo året 1879. Et skæbnebestemt møde mellem to kaffetørstige herrer, Karl Solberg og Fritjof Hansen, lagde grundlaget for Solberg & Hansen som vi ke nder det i dag.

Solberg & Hansen er Norges største og ældste kafferisteri inden for specialkaffe. Solberg & Hansen har været en forgænger for udviklingen af kaffebranchen, både i Norge og internationalt.

Solberg & Hansen rister kaffebønner med den store erfaring de har tilegnet sig igennem generationer. Deres ambition er at være en døråbner for verdens bedste kop kaffe.

KaffeMekka

KaffeMekka er et lille risteri nær Aarhus, som gør det rigtig godt. De er i 2014 blevet kåret til Gazellevirksomhed, og det er bestemt ikke uden grund. Deres kaffe er helt fantastisk, og deres kunder får altid den bedste betjening.

Siden ejeren, Niels Hestbech, startede i 2005 er der blevet arbejdet på at forbedre, og forfine kvaliteten på kaffen. Takke være direkte handel med kaffefarme, og en kontinuerlig stræben efter den optimale ristning, er kaffen blevet løftet til et højt niveau.

Johan & Nyström

Johan & Nyström en fantastisk prisvindende kaffevirksomhed, som rister kaffe med hjertet. I 2004 besluttede de at ændre det svenske kaffemarked, ved at revurdere tilgangen til kaffen.

Kvalitet, smag og socialt ansvar skulle være i højsædet. De implementerede ”slow roast”, hvilket betyder at bønnerne bliver ristet langsomt i 12-15 minutter, fordi de var af den overbevisning at kaffen smagte bedre, når man ikke stressede processen med for høj varme. Fantastisk specialkaffe fra Norge.

Øristeriet

Øristeriet fra Rødovre har som de eneste i Danmark, specialiseret sig i økologisk kaffe. De arbejder konstant på at finde de bedste og mest interessante økologiske kaffebønner.

Øristeriet tilføjer personlighed til kaffebønnerne og bibeholder den gode kvalitet ved at riste efter ristemetoden “slow roast”. En metode som betyder at kaffebønnerne bliver ristet langsomt og nænsomt for at bevare de økologiske kaffebønners gode smag. Øristeriet er statskontolleret økologisk & medlem af Økologisk Landsforening.

Økologisk kaffe

Al den kaffe som bliver ristet hos Øristeriet er økologisk kaffe. Normalt plejer økologiske produkter at være dyrere. Men her har Øristeriet formået at skabe et udvalg af økologisk kaffe der er meget prisfornuftigt, i forhold til andre specialkaffer.

Det lille risteri fra Rødovre har som de eneste i Danmark, specialiseret sig i økologisk kaffe, og kan i deres udvalg både præsentere god økologisk filterkaffe og god økologisk espresso. 

Zozozial

På under 1 år har ejerne af dette lille risteri og kaffebar skabt en lille perle i hjertet af den smukke fynske by, Svendborg. Lynhurtigt er ZoZozial blevet et populært sted i byen at drikke sin kaffe, og med god grund.

Bygningen, som er en gammel kunstskole er istandsat med øje for historie og den økologiske kaffe er ristet nænsomt. ZoZozial har fokus på bæredygtighed, økologi og ansvarlighed.

ZoZozials energi kommer udelukkende fra vindmøller, der bliver kun brugt rengøringsmidler som er svanemærkede og alle produkter er økologiske.

Drop Coffee

Drop Coffee er fra Stockholm. I 2006 besluttede tre unge kaffeentuiaster sig for at at åbne en lille kaffebutik. Det gik godt – rigtig godt.

Allerede året efter åbnede de en kaffebar med tilhørende risteri. Det er ingen tilfældighed, at det går så godt, og det er også hvad alle deres priser vidner om.

Lige siden de startede er de blevet overdænget med ros og anderkendelse. De brygger og rister fantastisk kaffe med glæde og passion for håndværket.

Kontra Coffee

Det var kærlighed ved første smag, da vi fik love til at prøvesmage Kontra´s mange dejlige kaffer. Sikke en festival af velsmag og kaffelykke!

Kontra Coffee er bestemt ikke kommet sovende til det. De har mange års erfaring med ristning og brygning af kaffe. I 2005 startede de i Hvidovre. Siden rykkede de ind til København, hvor de har forsynet det danske folk med Kaffeudstyr og specialkaffe i særklasse.

Skriv et svar