AeroPress opskrift fra vinderen af World AeroPress Championship 2017

I dette indlæg kommer vi ind på hvordan du kan lave Aeropress som Pauline Mioczka som er verdensmester i 2017. Skulle du være interesseret i at læse hvordan jeg klarede den, så læs med her. Du kan også læse La Cabras opskrift på Aeropress hvis du skulle blod på tanden efterfølgende.

Sådan laver du Aeropress som Paulina Miczka

Paulina Miczka vandt i 2017 world Aeropress Championship med en opskrift i top. Denne verdensklasse opskrift vil vi nu tage dig igennem, sådan at du selv kan lave lignende opskrift hjemme hos dig selv. 

Hold fast, find kværn, Aeropress og kedel frem, så går vi i gang!

AeroPress opskrift fra vinderen af

World AeroPress Championship 2017

Vinder-opskriften kommer fra Paulina Miczka – Vinder af World AeroPress Championship 2017.

Fremgangsmåde

  1. Kværn 35 gram kaffe mellem-groft. Grovere end hvad du ville bruge i en kaffetragt, men finere end til en stempelkande.
  2. Placer din AeroPress så den er klar til omvendt brygning. Altså med kammeret åbent øverst.
  3. Start med at hælde 150 gram vand i (84 grader). Skulle gerne tage omkring 15 sekunder.
  4. Efter 15 sekunder rører du rundt i kaffen i ca. 20 sekunder.
  5. Efter de samlede 35 sekunder, placerer du filterskruelåget på AeroPress (Med et vædet papirfilter i).
  6. Ved omkring 1 minut og 5 sekunder vender du AeroPressen og begynder at presse kaffen ned i koppen/kanden.
  7. Ved 1 minut og 35 sekunder stopper du med at presse. Du burde nu have omkring 90 milliliter koncentreret kaffe.
  8. Tilføj 160-200 gram vand (94-96 grader). Og nyd kaffen.

Dette skal du bruge

  • 35 g kaffebønner
  • 370 gram vand ved 84 grader.
  • AeroPress kaffebrygger
  • AeroPress papirfilter

For optimalt resultat skal du også bruge

  • Kaffekværn
  • Kaffevægt
  • Stopur (Smartphone)

Skriv et svar