Indhold

Sommeren er over os. Ja hvem havde troet det efter sidste sommer – eller mangel på samme? Maj måned sprængte alle varmerekorder, og det ser indtil videre ud til at fortsætte her i juni.

Så hvilken bedre lejlighed er der til, at køle sig ned med dejlige iskolde kaffedrikke? Jeg har i hvert fald glædet mig meget til muligheden for det, så jeg har fundet nogle opskrifter frem, som jeg vil dele med jer her.

Den enkle (og ”sunde”)

Som navnet antyder, så kræver det hverken mange fiksfakserier eller ingredienser til, at brygge denne iskaffe. Så har du lyst til en hurtig nedkøling i solen uden at skulle bruge for lang tid i køkkenet, er denne et godt bud.

Det eneste du skal bruge er:

  • Nedkølet eller friskbrygget kaffe
  • Mælk
  • Isterninger
  • (rør)sukker

Herefter er det bare at gå simpelt til værks:

  1. Fyld et glas med isterninger.
  2. Hæld 1-2 dl kaffe i glasset. Jeg brygger som regel et dobbelt espressoshot ned i glasset, men filterkaffe eller Aeropress kan også sagtens bruges. Bruger du friskbrygget kaffe, smelter isterningerne selvfølgelig hurtigt, så hav evt. ekstra isterninger klar til at supplere med til sidst.
  3. Har du en sød tand eller bruger du som regel sukker i din kaffe, så bland det sammen med isterningerne og kaffen nu. Rørsukker kan anbefales hvis det er på lager.
  4. Hæld ca. 2-3 dl mælk i. Jeg har som regel brugt mini- eller letmælk, men vil du have en lidt mere sød/fyldig smag, kan du evt. bruge sødmælk.
  5. Nyd din iskaffe.

Kaffen kan også sagtens laves sort, hvis du ikke er til mælk i kaffen. Så fanger du også flere af kaffens nuancer. I det tilfælde skal du bare hælde mere kaffe i i stedet for mælken.

Iskaffe i glas

Den klassiske


Har du brug for en iskaffe, der er lidt mere ”solid” i smagen, er der også et bud på den. Den er én af mine personlige favoritter, og er også forholdsvis simpel at lave.

Det du skal bruge er:

  • En blender
  • Isterninger
  • vaniljeis
  • Mælk
  • Din foretrukne kaffe og et højt glas

Fremgangsmåden er faktisk super simpel – alt skal bare i blenderen:

  1. Du putter 4-5 isterninger i blenderen efterfulgt af 1 skive vaniljeis, svarende til ca. 100 ml (du kan selv variere det efter dit smagsbehov).
  2. Tilføj ca. 1 dl mælk (her kan du sagtens nøjes med mini- eller letmælk, da flødeisen giver nok fylde).
  3. Slut af med at hælde ca. 1-2 dl (afhængigt af styrke) friskbrygget kaffe i. Jeg bruger som regel et dobbelt espressoshot, men din egen foretrukne brygning gør også tricket, hvad end det er filter, Aeropress eller noget tredje.
  4. Blend det hele indtil det har den rette konsistens. Er det for tyktflydende, kan du tilføje lidt mere mælk og blende igen.
  5. Hæld på glas og nyd – evt. med hele isterninger.

Den ultimative

Skal du gå linen helt ud, kommer her en ikke helt sund opskrift på en ret fantastisk iskaffe, der kaloriemæssigt kan udligne et måltid.

Ingredienslisten er lidt længere end de foregående – men den er det værd:

  • En blender
  • Vaniljeis
  • Mælk
  • Isterninger
  • Oreo småkager
  • flødeskum til toppen (dem på spraydåse er lidt nemmere at håndtere)
  • chokoladesirup – ikke et must.
  • Din foretrukne kaffe og et højt glas.

Selvom ingredienslisten er lidt længere, er fremgangsmåden dog nærmest lige så simpel som ”Den Klassiske”, da det hele også bare skal blendes (pånær flødeskummen).

  1. Put 4-5 isterninger i blenderen, efterfulgt af 1 skive vaniljeis (ca. 100 ml).
  2. Hæld 1 dl mælk i (mini- eller letmælk er tilstrækkeligt).
  3. Knæk 4 Oreo småkager over i halve og tilføj.
  4. Hvis du har chokoladesirup (evt. karamel), hæld da 1 spsk. i.
  5. Hæld 1-2 dl (afhængigt af styrke) af din foretrukne kaffe i efter eget brygningsønske. Jeg bruger igen som regel et dobbelt espressoshot.
  6. Blend ingredienserne indtil ønskede konsistens – suppler evt. med ekstra mælk og blend igen.
  7. Hæld på glas og nyd – evt. med hele isterninger – og top med flødeskum hvis du ønsker.

Jeg håber der bliver rig lejlighed til at benytte jer af disse opskrifter – jeg er i hvert fald i fuld gang.

Nyd jeres iskaffer og det dejlige sommervejr, der endelig er kommet over os.

Se her hvordan du laver god iskaffe uden espressomaskine

1 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *