Indhold

Mange har henover sommeren holdt ferie hjemme, og det har fået mange flere til at tage på outdoorture, enten ud at fiske, ud at sove i telt, ud at paddle boarde eller på sheltertur.

Her på Kaffeteriet har vi sammensat et sæt af kaffegrej, som gør det muligt at lave lækker specialkaffe ude i det fri.

Her kommer vi med en liste med syv produkter, du kan tage med ud i vildmarken. 

aeropress m. travel cap

1. Aeropress 

Pris: 190 kr.

Aeropress kaffebrygger med alt udstyr

Den klassiske og elskede Aeropress er virkelig en god kaffebrygger. Den fylder ikke meget, så den er rigtig nem at have med, og så er den samtidig af plast, så den er også holdbar og går ikke i stykker på farten.

Det er med Aeropress muligt at lave op til fire “espressoer”, som man så kan fortynde op med vand, eller man kan lave en kaffe på op til 220 mL med nogle af de andre brygmetoder, som du kan se i vores ultimative Aeropress-guide.

Fire-tallet på siden af Aeropress passer nemlig meget godt med 220 mL. Samtidig kommer Aeropress med en måleske, der har en kapacitet på ca. 17 gram kaffebønner.


Aeropress er også smart, fordi du samtidig kan brygge kaffen direkte ned i din emaljekop. 

Find produktet hos følgende forhandlere

hario bueno på bål

2. Hario Buono 1 L i stål 

Pris: 280-400 kr.

Kaffe kræver varmt vand, og med en Buono-kedel fra Hario er det virkelig nemt. Vi anbefaler kedlen med en kapacitet på en liter, da den så fylder lidt mindre.

Denne kedel har også hældetud, der gør det nemt at styre mængden af vand, der kommer ud. Det er derfor nemmere at styre, når du skal hælde vand i din Aeropress, så du både kan bloome din kaffe og hælde præcist op.

Hario Buono er også ret solid og velbygget, så man skal ikke være bekymret for, om den kan holde til at blive transporteret. Du kan endda binde den fast på ydersiden af din rygsæk, hvis du skal pakke let.

Du kan bruge kedlen på alle varmekilder, så hvis du har et gasblus med, er det virkelig hurtigt at varme vand op. Vi testede selv, om kedlen virkede på bål, og det gjorde den skam også.

Sæt kedlen nede i gløderne, pas på håndtaget ikke bliver varmt og så har du kogt vand på måske verdens sejeste måde. Du kan også læse mere om Buono i vores anmeldelse.

Find produktet hos følgende forhandlere

Bialetti på bål

3. Bialetti Moka Express 3-kopper

Pris: 195 kr.

Bialetti Moka Express

Endnu en klassisk kaffebrygger. Bialetti er nok det mærke, som langt de fleste tænker på, når de tænker på espressokande.

Espressokanden gør sig rigtig godt at have med rundt, da den er forholdsvis lille og virker på langt de fleste varmekilder. Så har du et gasblus med ud på tur, så kan den nemt bare sættes derpå.

Vi testede også om, den virkede over bål, og det gjorde den fuldstændig upåklageligt. Den anden fordel ved en Bialetti espressokande er, at dosering af kaffe og vand er rigtig nemt, da det altid er det samme.

Det nederste kammer skal altid fyldes op med vand til lige under ventilen, og filteret til kaffe skal altid være fyldt helt op. Ikke noget med at tænke på forhold mellem hvor mange gram kaffe til hvor mange gram vand.

Hvis du samtidig har kedel med, så kan du også tynde kaffen op og lave en americano-agtig kaffe. Læs mere om mokkakander her.

Find produktet hos følgende forhandlere

Kværn kaffe på porlex mini

4. Porlex Mini

Pris: 500 kr.

Porlex Mini

God kaffe kræver, at man kværner sine kaffebønner lige inden brygning. Japanske Porlex laver nogle rigtig fine håndkværne, der kværner ensartet uden at koste en formue.

Porlex Mini er den lille rejsevenlige version, der kommer med koniske, keramiske kværnblade og et ydre i stål, der gør man undgår statisk elektricitet og kaffegrums, der sidder fast.

Kværnen er i to dele, og denne Mini-version har en kapacitet på 22 g kaffebønner. Samtidig er den så smart lavet, at den passer nede i ens Aeropress, så det fylder ingenting i ens taske.

Rundt om kværnen er et elastisk bånd, hvor håndtaget kan sidde i. Båndet kan tages af og trækkes ned over ens Aeropress, så man har kværn, Aeropress og håndtaget pakket sammen.

Dét er smart. Du kan også læse mere i vores guide til manuelle kværne.

Find produktet hos følgende forhandlere

5. Guji – Hangadhi – Etiopien: Økologisk kaffe fra Sydhavnskaffe

Pris: 119 kr. for 400 gram

Vi testede sættet med en økologisk kaffe fra Etiopien ristet af Sydhavnskaffe.

En virkelig fin og let kaffe med masser af citrusnoter og god syrlighed. Den egnede sig meget godt brygget på Aeropress, hvor vi kværnede en enkelt måleske bønner og så startede med at bloome kaffen i 30 sek, langsomt hælde vand op til fire-tallet på siden af Aeropress, og så langsomt trykke stemplet ned.

Rent praktisk kommer kaffen fra Sydhavnskaffe i poser, der nemt kan lukkes til igen, hvilket er smart, når du skal have den med rundt.

Hvis du bor i Århus, så kan du også købe kaffe fra Sydhavnskaffe på Bill’s Coffee i Vestergade. Du kan læse mere om Sydhavnskaffe i vores artikelserie om danske mikroristerier. 

6. Vand

Dette her siger måske sig selv, man er værd at huske på. Det er ikke så nemt at brygge kaffe uden vand, så tag noget vand på flaske med, som du kan brygge med.

Hvis du vil spare plasten fra at købe mineralvand, så kan du tage nogle beholdere fyldt med det vand, du brygger med derhjemme, med på turen.

Mineralvand eller kildevand er som regel bedst til at brygge kaffe, da postevand indeholder for meget kalk.

emaljekop

7. Emaljekop 

Du skal selvfølgelig også have noget at drikke din kaffe af og noget at brygge ned i med din Aeropress. Her er emaljekopper perfekte.

De er holdbare og nemme at have med rundt. Du skal ikke tænke på, om de går i stykker i en taske eller lignende.

Samtidig findes der et utal af forskellige emaljekopper, så du kan få lige den farve eller det tryk på, som du ønsker.

Testet af redaktionen på Kaffeteriet

Vores outdoorssæt er blevet gennemtestet på en sheltertur til Stubbe Sø. Vi ville gøre det så primitivt som muligt, så vi brugte heller ikke et gasblus, men lavede et bål til at varme vand.

Så længe bålet var brændt lidt ned og havde godt med gløder, så var det ingen sag at koge vand med Hario Buono. Porlex Mini var også rigtig nem og fin at kværne med og giver virkelig ensartede resultater.

Herfra kommer Kaffeteriets største anbefaling om at nyde den flotte natur med lige så lækker kaffe, og dette laves nemmest med vores outdoorssæt.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *