Indhold

Rom er en fantastisk alkohol, som bliver produceret af rørsukker og vand. Dens historie startede ca. i år 1500, hvor man for første gang plantede sukkerrør på øer som Hispaniola, Cuba, Jamaica og Puerto Rico.

Flere af de benævnte rom, har fået særdeles gode bedømmelser af både anmeldere og almindelige rom-elskere. Om du er til en sød rom eller en mere tør rom, så kan du finde en rom til din smag.

Rom er et populært spiritus til kaffen. En anden god spiritus kunne være, whisky, gin, cognac eller andet er altid en lækker ting at servere sammen med kaffen.

Oliver’s Exquisito Soleras 1985 – 40% 70cl

Oliver’s Exquisito Soleras 1985 fra den anerkendte rom-producent Oliver & Oliver, er produceret i Den Dominikanske Republik, og er en super lækker og sød rom.

Bedømmelse

Hos Romhatten.dk scorer Exquisito Soleras 1985 rigtig højt, med hele 90 point ud af 100.

Fremstilling

Oliver’s Exquisito Soleras 1985 er lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske Maestro “Roneros”. Årstallet 1985 kommer af at basen for denne rom er et destillat fra 1985. Basen er blendet med en moder-rom, der har en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år. Når blandingen er sket, bliver det hele overført til solerasystemet, hvor det færdiglagres.

Duftnoter


Duftnoter af fad, rosin og krydderier.

Smagsnoter

1985’eren har smagsnoter en fed bourbon vanilje og egetræ. Den har en lang eftersmag med en god balance mellem herlig tørhed og fine smagsnoter af chokolade og røg.

Puntacana Club XOX 50 Aniversario Rom – 40% 70cl

Puntacana Club XOX 50 Aniversario er endnu en fantastisk rom fra den Dominikanske republik. 

Rommen lagret fra 25 til 30 år på solera-metoden, ligesom Ron Quorhum 30 Aniversario. Du undrer dig måske over at den hedder “50”. Læs videre og få forklaringen.

Bedømmelse

Puntacana Club XOX 50 Aniversario scorer topkarakter hos Romhatten.dk. Med 95 ud af 100 point, er dette en af de allerbedste rom.

Fremstilling

Denne rom er en jubilæumsrom, lavet i et begrænset oplag på 3.000 nummerede flasker. Den er produceret for at fejre 50 året for product-familien Oliver’s immigration til Den Dominikanske Republik fra Cuba. Oliver familien er producenten af denne rom.

Oliver & Oliver har sammensat denne rom af et blend af yngre og ældre destillater, som blandes med en såkaldt moderrom. Moderrommen har lagret i 25 år. Når blendet er sammensat, bliver det solera-lagret. Rommen er soleralagret i 25-30 år, hvorefter Oliver & Oliver har færdiglagret den 3-6 måneder på Portvinsfade fra Graham’s.

Anerkendelse

Puntacana Club XOX 50 Aniversario Rom har vundet priser flere steder. Den vandt bl.a. dobbelt guld ved Madrids romkongres i 2013. 

Den dybe mørke næsten rødlige farve gemmer på en duft af moden frugt, vanilje, tobak og en meget fin og subtil aroma af røg. Smagen åbner op med en umiddelbar sødme ogen lækker karamelfedme som langsomt spiller sammen med noter af eg, brændt æble og mokka.

Portvinsfadet giver rommens sødme og fedme et modspil af frugtighed, tørhed og fad, som giver Puntacana Club XOX 50 Aniversario en uovertruffen balance og karakter.

Duftnoter

Når du dufter til rommen, får du en kraftig duft af moden frugt, vanilje, tobak og en fin og subtil røg aroma.

Smagsnoter

Den starter ud med en lækker sødme og smag af flødekaramel. Denne karamelfedme begynder lidt længere henne i smagen at spille sammen med smagsnoter af mokka og eg, som giver sødmen et fantastisk modspil der sætter denne rom i en perfekt smagsbalance.

Rommens portvins-finish giver rommen noget frugtighed, tørhed og fad, som giver denne rom en helt særlig karakter.

Puntacana Club Esplendido V.S 12-20 år – 38% 70cl

Puntacana Club Esplendido V.S 12-20 år er endnu en lækker rom fra den anerkendte romproducent Oliver & Oliver, fra den Dominikanske Republik.

Bedømmelse

Puntacana Club Esplendido V.S ligger i den høje ende af karakterskalaen hos den danske romanmelder Romhatten.dk, hvor den scorer 80 ud af 100 point.

Fremstilling

Esplendido ligger 12-20 år og færdiglagres på amerikanske egetræsfade efter Solera-metoden. Rommen er en blanding af yngre og ældre destillater, som er blandet med en ”moder-rom”, der har en gennemsnitsalder på 25 år, samt forskellige solera-lagrede rom.

Duftnoter

Puntacana Club Esplendido V.S har duftnoter af karamel og sødme. 

Smagsnoter

Den har en smag og eftersmag af kanel, karamelliseret frugt, egetræ og brun farin. En sød og lækker rom der skal nydes rent.

El Dorado Demerara Rom 15 år – 43% 70cl

El Dorado Demerara 15 års rom er romproducenten El Dorado’s mest prisvindende rom. I 2011 vandt den ‘Gold Medal & Best in its Class’ ved International Wine & Spirit Competition i London. Samme år og i samme konkurrence vand den også ‘IWSC Trophy for Rum’.

Rommen hedder også ‘Special Reserva’ og anses som værende en af Caribiens førende rom.

Bedømmelse

El Dorado Demerara ‘Special Reserva’ 15 års rom scorer i den helt høje ende af skalaen hos Romhatten.dk, hvor den scorer 90 ud af 100.

Fremstilling

Der er tale om en blanding af særligt udvalgte gamle rom, hvor den yngste er ikke mindre end 15 år gammel, og nogle er 25 år gamle. Den er lavet på en kombination af Enmore og Diamond Coffey Stills, Port Mourant double wood Pot Stills og Versailles single wood pot stills, hvorefter den blandes til perfektion og lagres på gamle bourbon egetræsfade.

Duftnoter

Når du dufter til denne 15 års gamle rom bliver dine næse fyldt med duftnoter af mandler, mørk chokolade, vanille, appelsin, og peber.

Smagsnoter

El Dorado 15 har noter af vanilje og lidt lakrids. Det er en rom der er perfekt afrundet i dens sødme, og stadig har en fremtrædende karakter. En dejlig afrundet og sødmefyldt rom med god knald på smagen.

El Dorado Demerara Rom 12 år – 40% 70cl

El Dorado Demerara Rom 12 år er fra den anerkendte Guyananske romproducent El Dorado Rum. Guyana ligger i Sydamerika, hvis du skulle være i tvivl 🙂

El Dorado Rum er en rigtig autentisk romproducent, der blev grundlagt helt tilbage i år 1670.

Denne rom anses for at være en af verdens bedste og har vundet utallige priser.

Fremstilling

Det der gør El Dorado 12 år så unik, er det lokalt producerede sukker og de specielle destilliseringsmetoder som El Dorado Rum gør brug af. Metoderne hedder ‘Wodden Coffey Still’ og ‘Wooden Pot Still’. 

Denne rom er modnet i minimum 12 år i Bourbon fade. Der er her tale om den allerfineste Demerara rom. Vi anbefaler at El Dorado 12 års rom nydes rent. Men må også indrømme at den altså er helt fantastisk til en romdrink.

Duftnoter

El Dorado 12 års rom har smagsnoter af aprikos, mandel og honning. Dertil kommer der også duftnoter af flødekaramel og rosiner. En helt eminent duft.

Smagsnoter

Denne rom er en elegant og kompleks rom, fyldt med en karakterfuld og afrundet smag. Dette er en rom med knald på i en helt perfekt balance. Du vil kunne smage noter af træfad og modne frugter.

1 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *