Sådan laver du japansk iskaffe (lyn-brygget iskaffe)

Færdig japansk iskaffe serveres

Når temperaturen stiger om sommeren er vi på udkig efter den perfekte kop iskaffe. Det er sæson for at nyde en lækker kop iskold kaffe, og der er så mange metoder til at forberede det.

Vores favorit? Lyn-brygget iskaffe – den japanske stil indenfor iskaffe. En sjov og nem måde at brygge en passende kaffe til sommeren, der efterlader dig helt forfrisket på få minutter!

Med japansk iskaffe er der ikke behov for flere timers brygning ved stuetemperatur i jagten på den perfekte “koldbryg”. Du starter ved at placere isterningerne i det du skal servere kaffen i, og derefter brygger kaffen som normalt med varmt vand.

Japansk-stil / flashbrygget kaffe kan fremstilles ved hjælp af V60, Chemex eller enhver anden pour over-metode, som du foretrækker.

Her brygges der med en Hario V60 kaffetragt i keramik, en kande fra Hario Start-kit og en Hario kaffevægt.

Sådan laver du lyn-brygget japansk iskaffe

Brygning af japansk iskaffe er meget ligetil, og meget tæt på samme proces som brygning af helt almindelig varm kaffe.

Du brygger japansk iskaffe ved at hælde varmt vand (lige under kogepunktet) over den kværnede kaffe, hvorefter du øjeblikkeligt køler den bryggede kaffe ned ved at placere isterninger i den kande du har brygget kaffen ned i.

Forberedelse af Japansk iskaffe

Opskrift på lyn-brygget japansk iskaffe

For at lave lyn-brygget iskaffe, skal du bruge den samme grovhed i den kværnede kaffe, vandtemperatur og teknik som du plejer når du brygger en standard pour-over kaffe (Kaffetragt, Chemex, o. lign).

Den eneste forskel er at du skal reducere forholdet mellem vand og kaffe og i stedet tilføje is. Én del is til to dele vand. For eksempel, hvis du normalt brygger med 350 gram varmt vand og 26 gram kaffe, kan du erstatte 100 gram vand med is og brygge direkte ned på toppen af ​​isterningerne ved at placere dem i din kande.

Du skal bruge følgende til opskriften

  • 26 gram kværnet kaffe
  • 250 gram vand (ved 80 grader celsius)
  • 100 gram is

*Denne opskrift kan skaleres op til dit ønskede behov. Denne opskrift passer pt til 1-2 personer.

Brygning af japansk iskaffe

Følg disse trin

  1. Kog vandet op til lige under kogepunktet (92-96 °C).
  2. Placer isen i den kande, som du brygger i. (som vist på billederne).
  3. Når vandet er færdig med at koge kan du væde filteret over håndvasken og lade det dryppe af.
  4. Hæld din kaffe i filteret og tilsæt vand. Sørg for at væde alt kaffen.
  5. Du brygger direkte på isen for at køle kaffen ned med det samme.
  6. Din iskaffe nydes bedst lige med det samme, for at få den bedste smag.

Du kan eventuelt tilsætte ekstra is og / eller koldt mælkeskum og nyde den på en varm sommerdag!

Færdig Japansk iskaffe

Hvorfor vi elsker lyn-brygget japansk iskaffe (mere end koldbryg)

Iskaffe og koldbryg smager meget forskelligt, fordi de er lavet ved hjælp af to forskellige metoder. Koldbryg er afhængig af tid for at udvinde smag fra kaffebønnerne, og det kan nogle gange resultere i en flad og bitter smag. En fremragende koldbryg kaffe vil smage godt, men det er en sværere at mestre denne metode.

Vi foretrækker den lyn-bryggede japanske iskaffe, fordi den producerer en lys og frugtagtig kop, samtidig med at man bevarer de komplekse smage fra specialkaffebønnerne, der er blevet dyrket og ristet med omhu. Det er let at forberede og kan nydes inden for få minutter.

Og fordi det bruger varmt vand, ekstraheres alle de lækre aromaer og forskellige smagsprofiler. Isen køler øjeblikkeligt kaffen og skaber en forbløffende og aromatiseret kop iskaffe. Er du nysgerrig efter at finde ud af om lyn-brygget japansk iskaffe er bedre end koldbryg? Prøv det og find ud af det!

Se 3 andre opskrifter på iskaffe her

Skriv et svar