Sage Espressomaskine – The Duo Temp Pro af Heston Blumenthal

Mange mindre espressomaskiner på markedet har den udfordring, at bryg-temperaturen svinger alt for meget, og når man er færdig med at skumme (steame) mælk, så er temperaturen typisk for høj, hvis man vil brygge en ny espresso.

Derved begrænses de til kun at kunne levere et middelmådigt resultat på første kop, og et mindre godt resultat på anden kop, medmindre man venter forholdsvis længe på at temperaturen falder igen. Det problem har Sage løst med deres ‘The Duo Temp Pro’ espressomaskine.

Hvorfor er temperatur og tryk vigtig for brygning?

En velsmagende espresso opnås når sødme, syre og bitterhed er i perfekt balance. Hertil er bl.a. en perfekt temperatur, hvor der ikke er store udsving, meget vigtigt.

Varmesystemet i The Duo Temp Pro skyller automatisk med koldt vand efter steamning af mælk, så man kan gå gang med at brygge næste espressoshot.

PID kontrol

For at få den perfekte espresso er det vigtigt at bryg-temperaturen er stabil. PID kontrol er en mekanisme i Sage The Duo Temp, som kontrollerer, at der ikke er for store temperaturudsving (max 1 +/- grader). På den måde er du sikker på, at espressoen altid brygges ved den rigtige temperatur.

Præ-infusion

Sage The Duo Temp Pro sørger for at trykket i espressomaskinen, stiger langsomt, når espressoen brygges. Det er skånsomt over for kaffebønnerne. På den den måde får man en kontrolleret og jævn ekstraktion. Det kaldes for for lavtryks præ-infusion.

Specifikationer

  • 1,8 liter vandtank
  • Pumpetryk 15 bar
  • PID
  • Præ-infusion
  • Aftagelig drypbakke med indikator, når den er fuld
  • Integreret magnetisk tamper
  • Effekt 1600 W
  • Rustfrit stålkasse
  • vægt 9 kg.

Læs omkring andre modeller

Skriv et svar