Chemex: Den Ultimative Guide 2020

Smuk. Enkel. Ikonisk. Tre ord, der beskriver denne tidsløse klassiker i kaffeverdenen.

Chemex kaffebryggeren er en af vores personlige favoritter. Chemex er en rigtig god og simpel kaffebrygger, der kommer i flere forskellige størrelser. Fra 3 til 8 kopper. En fordel ved Chemex kaffekanden er at den også kan bruges til at servere kaffen i.

Køb Chemex online og få en praktisk kaffekande og serveringskande i én. Ingen store, klodsede og komplicerede maskiner, bare slow brew på den helt rigtige måde.

Denne artikel beskriver alt omkring produktet Chemex kaffebrygger, hvis du vil læse en anmeldelse og opskrift, så klik her.

Beskrivelse af Chemex

Den første Chemex blev designet af Peter Schlumbohn tilbage i 1941 af en eksil- tysker i USA.  Formen og designet er ikonisk og anerkendt verden over – det er også derfor at Chemex har fået sin plads på MoMA, The Museum of Modern Art.

Ikke kun er formen, udtrykket, og designet udødeliggjort, og er måske den smukkeste kaffebrygger i verden. Chemex kaffebryggeren også funktionel. Vores erfaring med kanden er at, med den rigtige kaffe, så får man en super lækker blød og rund kaffe.

Smagsoplevelsen med kaffe brygget på en Chemex, er en mellemting mellem stempelkande og kaffetragt. Kaffen får noget tyngde, dybde og sødme, men ikke for meget. Kaffen bevarer en vis lethed og evt syre i kaffen er stadig bevaret. 

Størrelser

Du kan få Chemex kander i forskellige størrelser så det passer til dine behov. Det samme gælder naturligvis for filtrene.

Sørrelserne lyder således:

  • 3 kopper
  • 6 kopper
  • 8 kopper

Elegant, timeglasformet kaffebrygger i høj kvalitet

Chemex består af ét stykke varmeresistent glas, der udgør både kaffetragt og glaskaraffel med hældetud. Håndtaget er en smuk trækrave ombundet en lædersnor med en trækugle foran.

En Chemex kaffebrygger er med sit tidsløse design og små lækre detaljer, en sikker designperle i hjemmet. Den fine trækrave med lædersnoren og den lille trækugler på snoren, er fine detaljer man ikke ser på andre kaffebryggere. 

Chemex er praktisk og smukNår design og funktionalitet kan gå op i en højere enhed, som ved Chemex kaffebryggeren, gør det noget ved oplevelsen af at brygge kaffe. Sammensmeltningen af kaffebrygger og kaffekande, er helt eminent. Du skal kun bruge en Chemex, Chemex filtre, kaffebønner og kogende vand for at kunne brygge kaffe.

Perfekt blanding af design og funktionalitet

Chemex er både anerkendt for dens smukke design, men også for dens kaffebrygge-kvaliteter.

Chemex glaskaraflen er en ikonisk kaffebrygger, opfundet i 1941. Siden da har den vundet mange designpriser, og er også en del af New York’s Museum of Modern Art’s permanente udstilling.

Du kan også støde på Chemex bryggeren når du er ude og nyde din kaffe i byen. Anerkendte kaffebarer som La Cabra og The Coffee Collective brygger deres kaffe med Chemex

Brygger formidabel kaffe

Chemex kaffebryggeren, sammen med de originale Chemex filtre, brygger kaffe der er ren, uden bitterhed, uden grums, og pakket med smag.

Smagsoplevelsen med kaffe brygget på en Chemex, er en mellemting mellem at brygge kaffe på stempelkande og kaffetragt. Kaffen får noget tyngde, dybde og sødme, men ikke for meget. Kaffen bevarer en vis lethed og evt syre i kaffen er stadig bevaret.

Inspiration – se hvordan man kan brygge på Chemex

Chemex låg til 3, 6 & 8-kops

Vi elsker selv at brygge kaffe på en Chemex. Og vi elsker at servere den i en Chemex, fordi den er så smuk at tage med ind til kaffebordet. Desværre oplever vi at når du serverer din kaffe i en Chemex kaffebrygger, bliver den forholdsvis hurtig kold.

Det skyldes blandt andet den store glasoverflade som Chemex har, men især at Chemex ikke har et låg til at lukke for varmen. Chemex har derfor udformet dette glaslåg, som du kan bruge til at lukke varmen inde. Så holder den længere på varmen og du kan nu servere din Chemex kaffe, med tryghed om at den holder varmen længere.

Chemex glaslåg passer både til 3, 6 og 8 kops Chemex kaffebrygge.

Chemex filtre

Filtrene sørger for at bitterhed og kaffegrums holdes i filteret og ude af koppen. Filtrene med deres kegleform sørger for at vandet er i berøring med al kaffen og sikrer derved en ensartet ekstraktion hver gang. Som derved giver en renere smag

Ved at vandet er i berøring med al kaffen i lige lang tid, får du en renere smag i din kaffe. De officielle Chemex papirfiltre er 20-30% tykkere end andre filtre.

Prøv evt. også et metalfiltre til din Chemex. Smagen er lidt anderledes –  du kan få din kaffe til at smage forskelligt alt efter hvilket filter du bruger.

Chemex metalfilter

Du kan rent faktisk få din kaffe til at smage anderledes hvis du bruger dette filter. Metalfilteret er genbrugeligt og tåler maskinopvask, så på lang sigt er der penge at spare ved at vælge det fremfor papir.

Filteret er lavet i rustfri stål så det har en utrolig lang levetid. Able Kone metalfilter tillader kaffeolierne at trænge nemmere igennem, end de alm. papirfiltre og derfor ændre smagen sig. Kaffen opleves som fyldig og får mere krop.  

Chemex rengøringsbørste 14″

Chemex rengøringsbørste er specielt designet til at rense din Chemex, da den let kommer igennem den smalle hals og ned i bunden og rundt, hvilket er svært for den almindelig opvaskebørste.

Det er vigtigt at vedligeholde din Chemex kaffebrygger, så den ikke afgiver smag af kaffen du bryggede for et par dage siden, til den netop bryggede kaffe. Det gør du bedst ved at rense den godt med en Chemex rengøringsbørste og helt almindeligt opvaskemiddel.

Specifikationer på Chemex rengøringsbørste

  • Børsten er lavet af nylon
  • Skaft af træ
  • Skaftet er 35cm langt
  • Passer i 3-kops, 6-kops og 8-kops Chemex kaffebryggere

Skriv et svar